Maqedonia
 • ‘Monstra’, avokati fajëson Gjykatën e Apelit për dështimin e seancës

  7 Korrik, 2015

  monstraInstitucionet ia hedhin njëra tjetrës përgjegjësinë, lidhur me shtyrjen e seancës së djeshme të Gjykatës së Apelit për rastin “Monstra”. Avokati Naser Raufi fajëson thjesht Gjykatën e Apelit. Ai thotë se burgu mund të sjellë në sallë të akuzuarit vetëm kur kjo i kërkohet nga gjykatat e vendit. Ai aludon se Gjykata nuk kishte dërguar fare kërkesë për sjelljen e të akuzuarve në seancë. Me Gjykatën e Apelit kontaktuam edhe përmes zyrës për Marrëdhënie me Publikun, si dhe u ...

Kosova
 • Universitetet publike në Kosovë regjistrojnë 15.515 studentë

  7 Korrik, 2015

  UPUniversiteti i Prishtinës nga nesër do të shpallë konkursin për pranimin e studentëve të rinj për vitin akademik 2015/2016.

  Në nivelin e parë të studimeve do të regjistrohen rreth 7 mijë e 800 studentë, prej të cilëve 7 mijë e 330 të rregullt dhe 550 studentë me korrespondencë. Kuotat e studentëve i ka miratuar Ministria e Arsimit, ndërkohë, shtatë fakultetet ...

Shqipëria
 • “Merkel në Tiranë, shtysë jo vetëm për Shqipërinë, por për gjithë rajonin”

  7 Korrik, 2015

  ish ambasadori bashkimi

  Ish- ambasadori shqiptar në Berlin, Bashkim Zeneli, shpreh vlerësimet e tij rreth vizitës së kancelares gjermane në Tiranë dhe bën një analizë të marrëdhënieve dypalëshe

  Vetëm një ditë na ndan nga vizita historike e kancelares gjermane Angela Merkel në Tiranë. Ish- ambasadori shqiptar në Gjermani, Bashkim Zeneli, është një ndër diplomatët që e njeh më mirë politikën gjermane. ...

Bota
 • Ministrat evropianë të financave diskutojnë për Greqinë

  7 Korrik, 2015

  eu flamuriMinistrat evropianë të financave u mblodhën në Bruksel për një takim të ngutshëm, ku qeveria greke pritej të bënte propozime të reja për të siguruar një marrëveshje ndihme dhe për të shmangur daljen e vendit nga Eurozona. Përballja e sotme mund të përcaktojë gjithashtu nëse bankat greke do të rihapen gjatë kësaj jave, apo do të vazhdojnë të ...

LAJMET NGA MAQEDONIA
LAJMET NGA KOSOVA
LAJMET NGA SHQIPËRIA
LAJMET NGA BALLKANI
LAJMET NGA BOTA

Këtu do të gjeni të gjitha lajmet nga Shqiperia, Kosova, Maqedonia, Balkani, Kosova Lindore, Plava dhe Gucia, Cameria, Analiza, Reagime, Intervista, History, Poezi, Spor,  te ndryshme, arberia, shqipe, radio internet, televizor, TV, video klipa, albanian news, njohtime, gjendja ne maqedoni, lajmet me te reja, lufta, demonstrata.

Qendra Informative Shqiptare "Liria"