Sa gjatë do rezistonte trupi i njeriut në çdo planet të Sistemit Diellor

Sistemi diellorE kishit menduar ndonjëherë se sa gjatë mund të rezistojë trupi i njeriut në secilin prej planeteve të sistemit diellor? Nisur nga studimet përkatëse mbi secilin prej këtyre trupave qiellorë si dhe falë një përllogaritjeje të thjeshtë gramatikore, në këtë galeri fotosh do të gjeni përgjigjet e duhura.

Urani(Urani) As edhe një moment të vetëm- Përzierja e nxehtë e ujit, amoniakut dhe metanit nuk do t’ju jepte mundësinë as të zbrisnit në këtë planet.

Neptuni(Neptuni) Më pak se një sekondë- Shkak era e furishme, shpesh më e shpejtë se shpejtësia e zërit

Saturni(Saturni) Më pak se një sekondë, si pasojë e tornadove dhe erës që kap shpejtësinë 180km/h.

Jupiteri(Jupiteri)- Vetëm një sekondë. Asyet? Era e çmendur dhe prania e një gazi, i cili vjen si përzierje e hidrogjenit me heliumin.

Merkuri(Mërkuri) Afro 90 sekonda, për shkak të temperaturave çmendurisht të larta gjatë ditës dhe ekstremisht të ulëta gjatë natës.

Venusi(Venus) Do ta shijonit thjesht dhe vetëm për një sekondë. Nuk do mund t’u rezistonit temperaturave të larta.

Marsi(Marsi) Vetëm 80 sekonda, pasi atmosfera përmban 95% dioksid karboni.

Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>