Kategoritë: Shqipëria

Lajmet nga Shqipëria

Vetëvrasjet kibernetike, prokurori belg: Rrezik nga “Balena Blu”

prokurori belgPas takimit të prokurorëve që diskutuan për luftën kundër krimeve kibernetike, prokurori federal i Belgjikës, Frederic Van Leeuw u ka bërë një apel prindërve që të njoftojnë autoritetet për çdo ndryshim në sjelljet e fëmijëve.

Ky apel vjen pas vetëvrasjeve të shumta të adoleshentëve në disa vende të Evropes, të cilët kanë rënë në grackën e lojës vdekjeprurëse “Balena Blu”.

“Bota dixhitale nuk njeh kufij. Nuk e di si është siuata në Shqipëri, por do të jetë shumë e dobishme të verifikojmë nëse ekziston edhe këtu ai lloj problemi. Nuk do të çuditesha nëse do ta zbulonit edhe këtu sepse është një problem i fshehur dhe duhet marrë seriozisht nga efektivët e policisë. Mund të ketë prindër të gatshëm të raportojnë se fëmijët e tyre po bëjnë diçka të çuditshme sepse sfidat duken si të pafajshme. Duhet të hyjmë gjithashtu brenda bisedave të tyre për të parë kush është i përfshirë në këtë problem. Ndaj kjo është edhe një thirrje për prindeëit. E bëmë këtë edhe në Belgjikë, që të ndërgjegjësohen për çdo ndryshim sjelljeje të fëmijës sepse është pak a shumë i njëjti problem që patëm me fëmijë të izoluar nga interneti, që vendosën të shkonin në Siri e të luftonin atje, apo edhe gra që shkuan në Raka. Është thuajse i njëjti problem”, deklaron Van Leeuw.

Por çfarë masash duhen ndërmarrë në këtë situatë?

“Ka shumë gjëra që mund të bëjmë. Së pari duhet t’i mbrojmë të rinjtë dhe të fillojmë të marrim masa mbrojtëse. Duhet të komunikojmë me median, duhet të bëjmë kujdes sepse ai lloj komunikimi mund të provokojë vetëvrasje të tjera dhe në nivelin e shkeljeve kriminale duhet të gjejmë personat që e kanë këtë ide. Por problemi me botën dixhitale është se brenda një kohe të shkurtër gjërat përhapen shpejt, sepse mesazhi ripërhapet nga persona të tjerë, ndaj është e vështirë të gjesh kush e pati idenë fillestare”, ka thënë Van Leeuw.

Prokurori federal pohon se tashmë loja vdekjeprurëse “Balena Blu” është një sfidë që kërkon zgjidhje në nivel europian.

“Sfida e lojës “Balena Blu” është një fenomen krejtësisht i ri. E zbuluam dhe ne në Belgjikë. Problemi më i madh me këtë fenomen është se agjencitë e zbatimit të ligjit nuk janë në dijeni mbi të. Neve na u desh gjithashtu të zbulonim çfarë shkeljeje është bërë, ku është bërë dhe gjendesh përballë një lloj sfide ku shkëmbehen dhe 50 sfida të tjera. E fundit fare është të bësh vetëvrasje. Ka shumë adoleshentë të përfshirë. Ne për momentin kemi diktuar 18 “file” në Belgjikë dhe ka edhe “file” në Francë e Holandë, prandaj vendosëm të mblidhnim të gjithë prokurorët në Belgjikë që të kishim një panoramë sa më të qartë të problemit. Gjithashtu duam që këtë çështje ta zgjidhim në nivel europian”, ka shtuar Van Leeuw.

/ Top Channel

Shumica e anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese nuk justifikojnë pasurinë

Gjykata KushtetueseAnaliza e deklaratave të ILDKPKI tregon se shtatë nga nëntë anëtarët e Gjykatës Kushtetuese nuk e justifikojnë pasurinë e tyre të paktën në një vit të deklarimit, ndërkohë që vlerat e larta të parave cash ngrenë pikëpyetje mbi burimin e tyre.

Të vendosur nën projektorët e opinionit publik dhe të komunitetit ndërkombëtar, anëtarët e Gjykatës Kushtetuese ngritën kartonin jeshil dhe i hapën rrugën zbatimit të ligjit të vetingut në dhjetor të vitit 2016. Megjithatë, të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se vetë anëtarët e Gjykatës Kushtetuese rrezikojnë të mos e kalojnë testin e vetingut në lidhje me pasurinë e tyre të deklaruar.

Analiza e detajuar e deklaratave të pasurisë së anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese përgjatë viteve 2003-2015 tregon se shtatë nga nëntë anëtarët e kësaj gjykate nuk e justifikojnë pasurinë e tyre në një ose më shumë vite të deklarimit.

Pasuria e pajustifikuar, sipas kontrollit aritmetik logjik të deklaratave të dorëzuara në Inspektoriatin e Lartë të Deklarimit të Pasurisë kap vlerën e më shumë se 35 milionë lekëve, ose 11 për qind të aseteve totale neto.

Të dhënat e BIRN vijnë si rezultat i analizës së thelluar të 106 deklaratave të pasurisë, të dorëzuara nga nëntë anëtarët e Gjykatës Kushtetuese në Inspektoriatin e Lartë të Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurisë nga viti 2003 deri në fund të vitit 2015.

14 prej deklaratave të analizuara rezultojnë me probleme, ku pasuria e shtuar nuk mbulohet nga të ardhurat e deklaruara. Sipas kësaj analize, vetëm dy prej anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese e kalojnë testin e justifikimit të pasurisë me burime të deklaruara.

Pasuria e gjyqtarëve të Kushtetueses është dyfishuar përgjatë 12 viteve. Në vitin 2003, ata kanë deklaruar në total 160 milionë lekë, ndërsa në fund të vitit 2015, pasuria e tyre kap vlerën e më shumë se 364 milionë lekëve.

Fatos Lulo rezulton gjyqtari më i pasur i Kushtetueses, i ndjekur nga gjyqtari Vladimir Kristo të cilit i ka përfunduar mandati. Ndërkohë, të dhënat tregojnë se kryetari i gjykatës, Bashkim Dedja ka shënuar rritjen më të madhe në vlerë nga viti i pari i deklarimit deri në fund të vitit 2015, i pasuar në vend të dytë nga Fatmir Hoxha.

Njësoj si gjyqtarët e tjerë të Shqipërisë, edhe anëtarët e Gjykatës Kushtetuese kanë preferuar tregun e pasurive të paluajtshme për të investuar të ardhurat e tyre. Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se 55% e pasurisë së tyre përbëhet nga pasuritë e paluajtshme, me një vlerë totale të deklaruar prej 1.6 milionë dollarësh.

Llogaritë bankare zënë 26 për qind të pasurisë, paratë cash 15 për qind, automjetet 3 për qind dhe sendet me vlerë të veçantë vetëm 1 përqind.

Në praktikat më të mira ndërkombëtare, vlerat e larta të parave cash ngrenë pikëpyetje mbi trendin e transaksioneve apo burimin e pasurisë së funksionarëve shtetërorë. Por ndonëse ligji për deklarimin dhe kontrollin e pasurive ka vendosur si limit të parave që mund të mbahen në shtëpi shumën e 1.5 milionë lekëve, anëtarët e Gjykatës Kushtetuese e tejkalojnë shumëfish këtë vlerë.

Sipas analizës së BIRN, nëntë anëtarët e Gjykatës Kushtetuese kanë deklaruar në ILDKP se zotërojnë në total më shumë se 54 milionë lekë cash ose 450 mijë dollarë. Të dhënat tregojnë se gjyqtari me pasurinë më të madhe, Fatos Lulo deklaron edhe vlerën më të larta të parave cash me rreth 18 milionë lekë.

E dyta në listë me rreth 14.5 milionë lekë cash të deklaruara është gjyqtarja Altina Xhoxhaj, ndërsa pas saj vjen gjyqtari Gani Dizdari me më shumë se 9 milionë lekë cash.

Paga nga funksioni përbën vetëm gjysmën e të ardhurave në portofolin familjar të anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese. Në deklaratat e tyre të pasurisë evidentohen si të ardhura edhe pagat e familjarëve, fitimi nga shitblerjet apo qiratë e pasurive, mësimdhënia apo dhuratat në cash. Ndërkohë, detyrimet më të mëdha të tyre janë kreditë bankare, detyrimet ndaj shoqërive të ndërtimit apo huamarrjet pa afat dhe interes ndaj të afërmve apo rrethit familjar.

Nga totali i deklaratave të analizuara, BIRN arriti në përfundimin se pasuria e anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese reflekton një sërë trendesh të dyshimta, të cilat lidhen me mbajtjen e shumave të larta të parave cash, huamarrjes në vlera të konsiderueshme nga familjarët apo detyrime të larta të pashlyera ndaj kompanive të ndërtimit.

Por pavarësisht se këto të dhëna duhet të ngrejnë këmbana alarmi për inspektorët e kontrollit, asnjëri prej anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese nuk është bërë pjesë e hetimeve për pasurinë e tyre. (voa)

Mogherini takohet me kryeministrat e Ballkanit Perëndimor

Kryeministrat BallkanShefja e politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Federica Mogherini, u takua të mërkurën në mbrëmje me kryeministrat e gjashtë vendeve të Ballkanit perëndimore për të diskutuar situatën në rajon.

Takimi joformal synon debatet rreth zhvillimeve të fundit në rajon dhe rreth pikëpamjeve të përbashkëta për të ardhmen evropiane të rajonit.

Zonja Mogherini tha më herët gjatë ditës se do të takojë kryeministrat e Shqipërisë, Kosovës, Bosnjës e Hercegovinës, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Serbisë “për të diskutuar gjendjen në rajon, rrugën përpara dhe se si mund t’i forcojë Bashkimi Evropian mundësitë dhe perspektivat për marrëdhëniet e mira fqinjësore në rajon, rritjen e bashkëpunimit ndërmjet tyre dhe të secilit prej këtyre vendeve me BE-në si dhe të konsolidojmë atë që ne i referohemi normalisht si fuqia transformuese e perspektivës evropiane me qëllim të zhvillimit të shoqërive gjithëpërfshirëse, qeverisjes së mirë por edhe ekonomive të qëndrueshme“.

Ajo u shpreh e inkurajuar me disa nga zhvillimet pozitive siç është hapja e rrugës për zgjidhjen e krizës politike në Maqedoni. Takimi i sontëm tha ajo, është një mundësi e mirë për të “ndërtimin e një mirëkuptimi rajonal dhe për të përcaktuar rrugën e ecjes së përbashkët në rrugën evropiane“.

Në takimin e sontëm që ka për qëllim edhe përgatitjen e takimit të vendeve të Ballkanit Perëndimore dhe BE-së që do të zhvillohet në Trieste të Italisë në fillim të muajt korrik, do të diskutohet edhe për vizitën që zonja Mogherini, kishte zhvilluar në muajin mars në gjashtë vende të Ballkanit perëndimorë në përpjekje për t’i siguruar ato se Bashkimi Evropian mbetet i hapur për zgjerim, me gjithë krizën në të cilën ndodhet ai.

Ajo i kishte cilësuar tensionet ne rajonin e Ballkanit perëndimorë si “skajshmërisht të rrezikshme” gjë që sipas saj shton nevojën që Bashkimi Evropian të veprojë me përkushtim për të siguruar ardhmëri evropiane për rajonin.

Zonja Mogherini ka shprehur besimin se fuqia e BE-së në rajon është e lidhur me besueshmërinë e integrimeve evropiane. (voa)

Vlerësimi për Shqipërinë. BE na jep detyrat

BBPër Bankën Qendrore Europiane dhe vendet anëtare të Bashkimit Europian, Shqipëria është duke përjetuar një përmirësim gradual të ekonomisë, që pritet të vijojë.

Kjo paketë pritet të jetë e moderuar, por e mjaftueshme për të ulur borxhin publik si pjesë e PBB-së. Por, pavarësisht progresit, renditen dhe një sërë problemesh për të cilat BE-ja jep edhe detyrat për zgjidhje. Ato nisin me pronësinë e paqartë mbi tokën, qasjen e ulët në financë, një nivel të lartë informaliteti dhe korrupsioni, një barrë rregullatore të tepruar dhe paparashikueshmërinë në sistemin gjyqësor, çka, sipas përfundimit të arritur, dekurajon investimet e huaja dhe të brendshme.

Në fund të analizës, Shqipërisë i rekomandohet të ndërmarrë një sërë hapash, mes të cilave edhe vendosja e një takse pronësie të bazuar te vlerësimi.

“Të këmbëngulë me përpjekjet e kohëve të fundit për mobilizimin e të ardhurave, në veçanti duke forcuar më tej administratën e taksave; duke zgjeruar bazën e taksave bazuar në një rishikim të shpenzimeve të taksave dhe duke futur një taksë pronësie të bazuar te vlerësimi”, thuhet në vlerësimin për Shqipërinë.

Po ashtu, kërkohen dhe masa per reduktimin e borxhit publik: “Të vazhdojë rregullimet fiskale duke pasur parasysh plotësimin e objektivave të treguara afatmesme për reduktimin e borxhit publik si pjesë e PBB-së. Të fusë masa të mëtejshme për konsolidimin fiskal, nëse reduktimi i borxhit rrezikon të mos e plotësojë objektivin”.

Vëmendje i kushtohet forcimit të lekut dhe kontrollit mbi sektorin jobankar: “Të zbatojë masat e mbetura të strategjisë së zgjidhjes së huave të këqija. Të zbatojë masat e parashikuara në Memorandumin e Bashkëpunimit për rritjen e përdorimit me efektivitet të monedhës kombëtare, përfshirë kërkesat e diferencuara rezervë për lekun dhe depozitat në monedhë të huaj. Të forcojë mbikëqyrjen e sektorit financiar jobankar, duke rritur kapacitetin e Autoritetit Mbikqyrës Financiar”.

Po ashtu, nga Shqipëria kërkohet dhe sqarimi përfundimtar i pronësisë së tokës.

“Të vazhdojë proceset e sqarimit të pronësisë së tokës bujqësore dhe regjistrimin e pronës, si dhe të krijojë një kadastër funksionale gjithëpërfshirëse dhe një e-kadastër deri në vitin 2019″, thotë vlerësimi.

/ Top Channel

Tiranë: Zhbllokohet Vettingu hapet rruga për zbatimin e reformës në drejtësi

kuvendiPas arritjes së komprimist mes PD-s dhe PS-së në Tiranë nis punën qeveria qeveria me gjashtë ministra teknicienë, të propozuar nga PD në opozitë.

Katër ditë që sfiduan  tre muaj.  Kanë  mjaftuar këto katër ditë të fundit të pas  marrveshjes Rama-Basha, të arritur të enjten e kaluar(18.05)për të zhbllokuar vettingun dhe bojkotin tremujor të parlamentit nga Partia Demokratike (PD) në opozitë. Mbrëmjen e së hën7s (22.05)në  një seancë të  jashtëzakonshme  parlamentare marrëveshja e sipërpërmendur dha produktin e parë për nga rëndësia: zhbllokimin e procesit për zbatimin e vettingut, ligjit më të rëndësishëm të reformës në drejtësi përmes plotësimit të  komsioneve ad hoc  të vettingut edhe  me  50 përqindshin e munguar deri dje  të anëtarëve  që i përkasin opozitës. Me 123 vota pro deputetët miratuan anëtarët e opozitës në sejcilin nga tre komisionet ad hoc. Fjala është për komisionet që do të bëjnë rivlerësimin e gjyqtarëve dhe të prokurorëve.

Kryemnistri  Rama – vettingu do të fillojë,  reforma në drejtësi nuk ndalet

Kryeministri Edi Rama tha pas miratimit të anëtarëve të opozitës në përbërje të komisioneve ad  hoc të vettingut, se “vetingu do të fillojë, reforma në drejtësi nuk ndalet”.

“Është një moment shumë emocionues, sepse është një moment që të bën të thuash me plot gojë që politika është një forcë për mirë kur përdoret për qëllime të mira”,- theksoi kryemnistri Rama në seancën e jashtëzakonshme parlamentare.

Zhbllokimi vettingut dhe fillimi i zbatimit të reformës në drejtësi është një premisë e mirë që Shqipëria të hapë negociatat e anëtarësimit me BE-në diku nga fillimi vitit të ardhshëm, pasi edhe ecuria e zgjedhjeve të 25 qershorit është një test për ecurinë e demokracisë në Shqipëri, ndarjen nga zgjedhjet me rezultat  të kontestuar dhe zhvillimin e tyre me standarde ndërkombëtare të pjesshme.

Për zgjedhje të lira dhe të ndershme – shitblerja e votës, krim që dënohet me burgim 

Krahas zhbllokimit të vettingut, si pjesë e marrveshjes Rama- Basha, parlamenti miratoi edhe ndryshime në Kodin Penal,, që lidhen me garantimin e zgjedhjeve të lira dhe të ndershme. Sipas këtyre ndryshimeve  shitblerja e votës përbën krim/vepër penale  që dënohet nga 1- 7 vjet burg.  Në zgjedhjet e kaluara shitblerja e votës dënohej vetëm me gjoba të papërfillshme financiare për  nga vlera monetare në raport me shkeljen e standardit dhe manipulimin e rezultatit të zgjedhjeve. Futja e shitblejes  së votës në grupin e krimeve të pa amnestueshme të Kodit Penal të Shqipërisë pritet të sjellë rezultatet e para në zgjedhjet parlamentare të 25 qershorit në rezultatin e padeformuar të tyre, në respekt të vullnetit të zgjedhësve.  Vepër penale konsiderohet edhe shpërdorimi i autoritetit të policisë për të ndikuar me mbështetje të një partie politike gjatë procesit zgjedhor, krim që dënohet me 5 vjet burg. Po kështu edhe përdorimi i mjeteve publike, veprimtarive shtetërore, burimeve financiare  ose njerëzore në procesin zgjedhor përbëjnë vepra penale që dënohen  nga 1-  4 vjet burgim. Nrdyshimet në Kodin Penal, të  miratuara në Parlament, përfshijnë edhe forcimin e rregullave për të mbikqyrur financimet e partive politike dhe ndalimin e financimeve të paligjshme.

Qeveria me teknicienë  të PD-së fillon punën

Do të ketë jetë të shkurtër, vetëm katër muaj, qeveria me gjashtë ministra dhe një zv./kryeministre tekniciene, me kryeministër përsëri Edi Ramën. Kabineti i ri u miratua nga Parlamenti dhe u dekretua nga Presidenti i Republikës. Ajo fillon punën të martën ( 23.05) e stigmatizuar nga analistët e pavarur si një qeveri, ku të gjashtë ministrat teknicienë nuk janë të tillë por militantë të PD-së apo pranë ish-kryemnistrit dhe ish-kryetarit të PD-së, Sali Berisha. Sipas tyre kjo përzgjedhje do t’i kthehet  PD-së  në boomerang,  pasi gjashtë ministrat e rinj janë jo vetԹm militantë  të njohur të PD-së, por kanë edhe profile të zakonshme. Analistët e pavarur mendojnë që ky është preludi  i ardhjes në qeveri  të militantëve nëse PD fiton zgjedhjet e 25 qershorit, perceptim  që  mund t’i sjellë mosmarrjen e votave me 25 qershor prej elektoratit  gri, atij që nuk është i vendosur, apo që është fluid, rrjedh nga një forcë politike në tjetrën. Por kryemnistri Rama  tha, se “Ministrat që  sot kanë ardhur në qeveri për  të përfaqësuar PD-në kanë ardhur të garantojnë PD-në dhe opozitën, se makineria shtetërore nuk do të përdoret në zgjedhje. Marrëveshja e 18 majit bashkëdakortësoi një platformë jo për të bashkëqeverisur nesër, por për të bashkëqeverisur zgjedhjet, ku të gjitha palët të jenë të garantuara.” (dw)

Shqipëri, pasojat e politikës mbi ekonominë

tiranaNë Tiranë, kriza politike u mbyll me një marrëveshje dypalëshe, ndërsa ekspertët e ekonomisë po studiojnë pasojat, që kriza la mbi bizneset dhe klimën ekonomike të vendit.

Studiuesit mendojnë se bizneset po tkurren, punësimi është minimal dhe një pjesë e madhe e qytetarëve mendojnë të largohen nga vendi.

Viti 2017 është krejt i ngjashëm me vitin e shkuar dhe me një vit më parë sa i takon treguesve ekonomikë, pohojnë studiuesit e ekonomisë, por kriza politike i ka gjetur të papërgatitur të gjitha palët.

Burimet zyrtare flasin për rritje ekonomike kryesisht për shkak të investimeve të mëdha si projekti TAP e ndonjë tjetër.

Por tani komuniteti i biznesit mund të bëjë të improvizojë vetëm projekte dhe pritshmëri realiste, pasi investimet janë frenuar dhe duhet rindërtuar besimi i konsumatorëve, ose së paku nuk duhet të marrë më goditje.

Punësimi vazhdon të jetë në nivele minimale, thotë Zef Preçi, drejtues i Qendrës për Kërkime Ekonomike.

Studiuesit besojnë se ekonomia shqiptare i ka harxhuar burimet tradicionale të rritjes së saj dhe aktualisht është në vështirësi të mëdha.

Drejtuesi i organizatës së biznesit Alb-Konfindustria, Gjergj Buxhuku, thotë se ekonomia shqiptare është në një recesion teorik minus 2 për qind, nëse rritjes ekonomike do t’i zbriten borxhet e shumta qëqeveria ka marrë vitet e fundit dhe ndikimi i projekteve shumëvjecare si TAP.

Sipas analistëve, tani ekonomia ka nevojë për politika të reja, që të zgjerojnë frymëmarrjen e saj, sepse ekonomia vazhdon të funksionojë nën kapacitet dhe duhen harmonizuar më mirë politikat fiskale me ato bankare, sepse kanë dështuar politikat e qeverisë dhe bankës qendrore për të shëndoshur sistemin bankar për shkak të peshës së rëndë të kredive problematike.

Korrupsioni përmes kapjes së shtetit është në rritje dhe mbetet problem dhe rrezik themelor për ekonominë e vendit, sipas tyre.

Nga ana tjetër, zoti Buxhuku i Alb-Konfindustrias, pohon se reformat e thella me nxitjen e ndërkombëtarëve duhen shoqëruar me paketa dhe masa ekonomike, por marrëveshja e fundit politike nuk ka ende një faturë ekonomike, si do të realizohet.

Sipas tij, mbi 30-40 për qind e ekonomisë shqiptare është informale dhe zhdukja e kësaj duhet plotësuar me investime dhe fonde të rregullta nga brenda dhe jashtë vendit.

Krahas korrupsionit, një kërcënim i madh është edhe evazioni fiskal.

Numri i firmave me status pasiv është më shumë se gjysma e firmave me status aktiv.

Evazioni ndodh te firmat me mallra të forta, që kontrollohen nga oligarkia me ndikim në institucionet vendim-marrëse.

Rregullat fiskale ndryshojnë vazhdimisht dhe kjo i pengon firmat të punojnë në normalitet.

Po ashtu, shmanget konkurrenca elektronike dhe janë shtuar kontratat me negocim. (voa)

Rama: PD nuk i donte zgjedhjet. Lëshimet nuk ishin sakrificë

RamaNga Korça, Edi Rama ka shpjeguar në mënyrën e tij marrëveshjen e firmosur me Lulzim Bashën.

“Se çfarë do të ndodhë pas kësaj marrëveshje, atë e dini ju. LSI forcë e parë, PD forcë e parë edhe ne forcë e parë. Por meqenëse ne jemi të parët, duam jo vetëm të parët por ta fillojmë me 71 vota për PS”, tha Rama.

Ai iu përgjigj edhe zërave kritikë teksa ka sqaruar se PD vetëm do të propozojë, por vendimet i merr Rama.

“Nuk besoj se e ha njeri, që ne iu kemi dorëzuar qeverinë, që ne kemi ndarë qeverinë me ta, apo që ata, siç thotë miku im i orëve të fundit, Lulëzimi, ata kanë rrëzuar gjysmën e qeverisë dhe për 30 ditë do rrëzojnë gjysmën tjetër. Këta do jenë vetëm kujdestarë që s’do bëjnë as tendera, as emërime, as celebrime. Për të vendosur do vendos unë, por ata thjesht do propozojnë, do jenë kujdestarë”, tha Rama.

Rama theksoi se marrëveshja siguron që pas zgjedhjeve, asnjë nga palët nuk do të ketë kundërshtime për rezultatin. “Nuk ka më llafe pastaj, jo na i vodhën, jo na i morën”, u shpreh Rama.

Për kryeministrin, marrëveshja ka një pikë të rëndësishme, institucionalizimi i saj, që do të thotë se me Lulzim Bashën do të vijojë të ketë takime periodike, për të cilat nuk do të detyrohen ndërkombëtarët që të jenë negociues.

“Gjëja më e rëndësishme e marrëveshjes është se ia arritëm ditës që ndërkombëtarët të vijnë këtu thjesht për të na takuar e jo për të na ndihmuar. Ndërkohë që sot, duke qënë përfaqësues të këtij populli, jo vetëm kur të mos ketë dakordësi, që të na vijnë e që të na thonë mere mo se është i mirë, shihe nusen se është e mirë, do të kemi një dialog institucional, periodik mes kryetarit të qeverisë dhe kryetarit të opozitës”, shtoi Rama.

/ Top Channel

Shqipëri, opozita fillon përgatitjet për zgjedhjet

BashaNë Shqipëri opozita ka nisur menjëherë punën për t’u organizuar për zgjedhjet e 25 qershorit dhe zbatimin e marrëveshjes se arritur një ditë më parë mes kryetarit të saj Lulzim Basha dhe kryeministrit Edi Rama. Në selinë e partisë demokratike u zhvillua sot një takim mes krerët e dëgeve dhe më pas me aleatët, me të cilët u diskutua rreth përfaqësimit në zgjedhje kur marrëveshja politike përjashton mundësinë e koalicioneve.

Ndërsa për tre muaj epiqendra politike e opozitës ishte sheshi përpara godinës së qeverisë, pas arritjes së marrëveshjes mes kryeministrit Edi Rama dhe kryetarit demokrat Lulzim Basha, çadra në bulevard u çmontua që gjatë mbrëmjes së djeshme, ndërsa e djathta u rikthye në selinë e saj, për të nisur përgatitjet e menjëhershme për zgjedhjet dhe zbatimin e marrëveshjes.

Zoti Basha pati sot dy mbledhje të njëpasnjëshme, me drejtuesit e degëve dhe aleatët e vet. Koha në dispozicion është e kufizuar ndërsa çështjet që duhen zgjidhur nuk janë të pakta. Kreu demokrat ka kërkuar propozime për përfaqësuesit e saj teknik që do të zenë 7 postet në kabinetin e kryeministrit Rama, por edhe ata që do të drejtojnë disa nga institucionet e parashikuara po nga marrëveshja politike.

Nga ana tjetër, brenda 26 majit opozita do të duhet të bëjë jo vetëm rregjistrimin për në zgjedhjet e 25 qershorit, por të dorëzojë dhe listat me kandidaturat. Kjo ka qenë pika kryesore që është diskutuar me aleatët e Partisë demokratike. Në kushtet e pamundësisë për t’u organizuar në një koalicion, drejtuesve të partive të vogla, kryesisht atyre parlamentare dhe me një peshë elektorale specifike, u është ofruar mundësia e përfaqësimit në listat e Partisë demokratike.

Marrëveshja Rama-Basha është penalizuese për forcat e vogla politike, ndërkohë që është parë dhe si një goditje ndaj Lsi-së, gati gati e ngjashme me ndryshimet kushtetuese të vitit 2008. Por sipas ish drejtuesit të saj Ilir Meta, kryetar i parlamentit dhe president i zgjedhur, “nuk ka ngjashmëri me 2008-n, sepse jemi në realitete të ndryshme. Mund të ketë ngjashmëri me qëllime të caktuara, por nuk ka ngjashmëri midis dy realiteteve të ndryshme”

Zoti Meta shpjegoi se ende nuk është caktuar data kur parlamenti do të mblidhet për të realizuar një sërë ndryshimesh ligjore të parashikuara në marrëveshje, zëvendësimin e ministrave si dhe plotësimin nga ana e opozitës të komisioneve që do të përzgjedhin anëtarët e strukturave që do të bëjnë rivlerësimin e gjykatësve dhe prokurorëve.

Çështjes së rivlerësimit i ka kushtuar vëmendje të posaçme dhe Përfaqësuesja e lartë e BE, Federica Mogherini dhe Komisioneri për zgjerimin Johannes Hahn në deklaratën e cila përshëndet arritjen e marrëveshjes “Ne përsërisim rëndësinë e një implementimi solid dhe të besueshëm të procesit të Vetting-ut, që është kyç për progresin drejt anëtarësimit në BE. Ne do të vazhdojmë të mbështesim Shqipërinë dhe aspiratat legjitime të popullit të saj për një të ardhme më të mirë”, thekson deklarata (voa)

Republikë dhe drejtësi e re; marrëveshja që sjell tërmet në skenën politike

rama bashaNë të njëjtën minutë, të sinkronizuara, selitë e PS dhe PD shpërndanë marrëveshjen politike të 18 majit 2017, me propozimin e PD dhe të pranuar nga PS.

Edi Rama dhe Lulzim Basha pas takimit për më shumë se 5 orë zgjodhën të mos flasin për mediat, por marrëveshjen e kanë hartuar qartë. Ajo nis me një falenderim dhe mirënjohje për SHBA dhe BE për kontributin e tyre për zgjidhjen e situatës politike për zgjedhjet e vitit 2017.

Palët konfirmojnë vullnetin e tyre për dialog të drejtpërdrejtë si shprehje e domosdoshmërisë për një nivel të ri të dialogut politik në vend. Në këtë kuadër, palët angazhohen për institucionalizimin e dialogut mes kryetarit të mazhorancës dhe kryetarit të opozitës.

Burimet thonë se kjo do të thotë takim periodik i Edi Rames me Lulzim Bashën. Angazhimi i palëve për zgjedhje me standarde demokratike do të jetë pjesë thelbësore e kontributit të përbashkët dhe të vazhdueshëm të palëve në kuadër të çeljes së negociatave dhe perparimit të vendit në procesin e integrimit europian të Shqipërisë.

Marrëveshja nis me zgjedhjet, ku partitë i sugjerojnë Presidentit të Republikës që të dekretojë datën e re të zgjedhjeve, më 25 qershor. Do të nisë regjistrimi i menjëhershëm i partive politike të opozitës dhe regjistrimi i listave shumëemërore të partive të opozitës brenda datës 26 maj 2017.

Sipas marrëveshjes zgjedhjet e pjesshme në Kavajë do të mbahen në të njëjtën ditë me zgjedhjet e përgjithshme, pra me 25 qershor dhe do të pezullohet çdo iniciativë për kontrata të përkohshme në nivel qëndror dhe vendor.

Pika e dytë e marrëveshjes së dakordësuar mes palëve është qeveria, ku bie në sy fakti se kryetari i LSI-së, Petrit Vasili del jashtë kabinetit. PD do të marrë zv.kryeministrin dhe 6 ministri kyçe, Ministrinë e Brendshme, Arsimin, Shëndetësinë, Ministrinë e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, Financat dhe Drejtësisë. Emrat do të miratohen nga Partia Socialiste. Opozita do të propozojë edhe kandidaturat për 5 drejtori, OSHEE, ALUIZNI, Hipotekat, Burgjet dhe Agjencinë e Zhvillimit Bujqësor e Rural.

Rama dhe Basha janë dakordësuar që të votojnë në një seancë të jashtëzakonshme në parlament organet e vettingut, të votojnë dekretet e anëtarëve të rinj të Këshillit të Ministrave, të ndryshojnë Kodin Penal përmes ashpërsimit të sanksioneve, krijimit të veprave të reja penale dhe kthimin e shitblerjes së votës në vepër korrupsioni.

Të forcohet kuadri ligjor për financimin e partive dhe votimi i anëtarëve të Këshillit të Ministrave, anëtarëve të organeve të vettingut dhe i legjislacionit të parashikuar në këtë marrëveshje do të kryhet në të njëjtën seancë të jashtëzakonshme të parlamentit. Opozita do të propozojë, sipas marrëveshjes, kreun e ri të KQZ dhe Avokatin e Popullit.

Por pjesa e tretë e marrëveshjes është edhe më interesante. Bëhet fjalë për ato që quhen reformat kyçe që do të votohen me fillimin e punës së legjislaturës së re. Mes tyre reforma kushtetuese dhe ajo zgjedhore, ndërsa futja e teknologjive elektronike për votim dhe numërim mbetet për zgjedhjet pasuese.

Dekriminalizimi mbetet sërish një pikë kyçe e marrëveshjes politike, ku palët angazhohen për largimin e personave me rekorde kriminale, duke e nisur nga vetë listat partiake. Opozita do të marrë pjesë gjithashtu edhe në Task Forcën Kombëtare të Luftës kundër narkotikëve për të forcuar luftën kundër këtij fenomeni.

Marrëveshja ndahet në gjashtë sektorë: zgjedhjet, qeveria, parlamenti, organet e pavarura, reformat dhe masa të tjera.

A.    ZGJEDHJET

1.    Presidenti i Republikës dekreton datën e re të zgjedhjeve më 25 qershor 2017.
2.    Regjistrimi i menjëhershem i partive politike të opozitës. Regjistrimi i listave shumemërore të partive politike të opozitës brenda datës 26 Maj 2017.
3.    Listat e zgjedhësve
a.    Përfshirja në listat e zgjedhësve e zgjedhësve të rinj që votojnë në datën e re të zgjedhjeve.
b.    Dhënia e aksesit opozitës në informacionin e mbledhur nga projekti i Adresave dhe çështjet të tjera të lidhura me zgjedhësit, nëpërmjet auditeve të KQZ-së.
4.    Mbështetje KQZ-së për përgatitjen e materialeve zgjedhore.
5.    Plotësimi i komisioneve zgjedhore dhe grupeve të numërimit.
6.    Zgjedhjet e pjesëshme për bashkinë e Kavajës, do të zhvillohen në të njëjtën ditë me zgjedhjet e përgjithëshme.
7.    Pezullimi i çdo iniciative për kontrata të përkohëshme në nivel qëndror dhe vendor.
8.    Mbështetje ndërkombëtare për forcimin e monitorimit te listës së zgjedhësve.
9.    Mbështetje ndërkombëtare për KQZ- për ngritjen e linjave telefonike të ndihmës për vezhgimin dhe shqyrtimin e ankesave mbi ligjin e shërbimit civil dhe blerjen e votës.

B.    QEVERIA

1.    Zv.Kryeministër, teknik
2.    Ministri i Brendshëm, teknik
3.    Ministri i Arsimit, teknik
4.    Ministri i Shëndetësisë, teknik
5.    Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, teknik
6.    Ministri i Financave, teknik
7.    Ministri i Drejtësisë, teknik
8.    Drejtori i OSHEE
9.    Drejtori i Përgjithshëm i Aluiznit
10.    Drejtori i Përgjithshëm i Hipotekave
11.    Drejtori i pergjithshem i Burgjeve
12.    Drejtori i pergjithshem i Agjensisë së Zhvillimit Bujqësor e Rural

Kandidaturat e mësipërme do të jenë propozim i opozitës.

C.    PARLAMENTI

1.    Votimi i organeve të vettingut.
2.    Votimi i dekreteve për anëtarët e rinj të Këshillit të Ministrave.
3.    Ndryshim i Kodit Penal për forcimin e politikës penale nëpermjet ashpërsimit të sanksioneve, krijimit të veprave të reja penale, kthimin e shitblerjes së votës në vepër korrupsioni.
4.    Forcimi i kuadrit ligjor të financimit të partive politike nëpërmjet rregullimit dhe kufizimit të shpenzimeve zgjedhore, përfshirë ato materiale, kostove dhe transparencës në lidhje me to.
5.    Përmirësimi i standardeve të pasqyrimit të fushatës elektorale në media.
6.    Votimi i anëtareve të Këshillit të Ministrave, anëtareve të organeve të vettingut dhe i legjislacionit të parashikuar në këtë marrëveshje, do të kryhet në të njëjtën seancë të jashtëzakonshme të parlamentit.

D.    ORGANET E PAVARURA

1.    Kryetari i KQZ, propozim i opozitës.
2.    Avokati i Popullit, propozim i opozitës.

E.    REFORMAT

1.    Reforma Kushtetuese (me fillimin e legjislaturës së re).
2.    Reforma zgjedhore (me fillimin e legjislaturës së re).
3.    Futja e teknologjive elektronike në procesin e identifikimit votimit dhe numërimit për zgjedhjet pasuese.
4.    Reformim tërësor i sistemit të prokurimeve publike dhe auditimit të shpenzimeve publike.

F.    MASA TE TJERA

1.    Dekriminalizimi. Largimi dhe parandalimi i personave me rekorde kriminale nga mbajtja e posteve publike.
i.    Partitë politike angazhohen publikisht për ekzaminimin e fortë mbi listat partiake.
ii.    KQZ ekzaminon kandidatët nëpërmjet personelit shtesë me mbështetje ndërkombëtare (të plotësuar në përputhje me ligjin nr  138/2015 për garantimin e integritetit të funksionarëve publik ).
2.    Administrata Publike. Marrja e masave për ndalimin e përdorimit në favor të subjekteve zgjedhore të mjeteve, pronave dhe të burimeve njerëzore të administratës publike si dhe kundër çdo forme presioni ndaj punonjësve të administratës publike në çdo nivel.
3.    Narkotikët. Forcimi i luftës kundër narkotikëve, nëpërmjet pjesmarrjes së opozitës në Task forcën Kombëtare të luftës kundër narkotikeve.

/ Top Channel

PD: I thamë “Po” paketës McAllister

pd seliaKoalicioni opozitar nëpërmjet një deklarate jep detaje lidhur me ecurinë e negociatave për zgjidhjen e krizës politike në vend.

Nëpërmjet 16 pikave të kësaj deklarate bëhen të ditur hapat që u ndoqën gjatë negociatave duke nisur nga 15 maji, me ardhjen e Ndihmës zv. sekretarit të Shtetit Hoyt Yee, të shoqëruar nga ambasadori Lu në Tiranë, në selinë e Partisë Demokratike.

“1.      Me 15 maj 2017 në orën 14.45, Kryetari i Partisë Demokratike dhe 6 kryetarët e partive parlamentare opozitare pritën në një takim Ndihmës Zëvendësekretarin e Shtetit z. Hoyt Yee të shoqëruar nga Ambasadori i SHBA në Tiranë Z. Donald Lu, në selinë e Partisë Demokratike.

2.    Gjatë takimit Z. Hoyt Yee pranoi problemet shumë të rënda të drogës, korrupsionit dhe krimit si dhe shqetësimet e ngritura nga opozita në lidhje me kërcënimet e rrezikshme që paraqesin këto probleme për zgjedhjet e lira në Shqipëri. Z. Hoyt Yee përgëzoi opozitën për faktin se me qëndrimet e saj, këto probleme të rënda u sollën në vëmendjen e komunitetit ndërkombëtar. Z. Hoyt Yee më tej theksoi se Shtetet e Bashkuara do të punojnë me autoritetet dhe me opozitën aktuale për të trajtuar këto probleme të rënda.

3.      Z. Hoyt Yee i paraqiti drejtuesve të opozitës një propozim të integruar për zgjidhjen e krizës politike në Shqipëri. Ky propozim i integruar përfshinte (me shkrim) propozimin McAllister dhe planin e tij 15 pikësh, minus zgjedhjen e Presidentit të Republikës që tashmë ka ndodhur, plus propozimin e detajuar me 7 pika të paraqitur nga Kryeministri Rama gjatë takimit të tij me kreun e opozitës Basha më 3 maj 2017.

4.      Z. Hoyt Yee insistoi në pranimin e kësaj pakete nga të dyja palët dhe theksoi se përgjegjësia do të ishte tërësisht mbi palën që do të refuzonte këtë paketë.

5.      Z. Hoyt Yee kërkoi që të përgjigjemi për këtë propozim të integruar brenda 24 orëve të ardhshme.

6.      Dje në mesditë, 4 orë para afatit, kryetari i opozitës Basha njoftoi Ambasadorin Lu për vendimin e të gjitha partive të opozitës për të mbështetur propozimin e integruar të paraqitur nga z. Yee dje gjatë takimit tonë dhe për të siguruar që ajo të jetë plotësisht e zbatueshme, duke përfshirë mundësinë për identifikimin biometrik të votuesve dhe numërimin elektronik.

7.      Në përgjigjen e Ambasadorit Lu u deklarua se udhëzimet nga z. Yee ishin vetëm për të pranuar një po ose jo, jo kushte shtesë. Ai shtoi qartë se përfshirja e kushteve shtesë do të konsiderohet si një jo.

8.      Kreu i opozitës Basha deklaroi në përgjigje se qëndrimi i opozitës është i qartë në mbështetje të paketës. Pra një po. Ajo që opozita do të kërkojë gjatë dialogut për zbatueshmërinë janë garancitë për zbatimin e plotë të paketës. Kjo në pikëpamjen e opozitës nuk përjashton shqyrtimin në mirëbesim të mundësive për identifikimin biometrik të zgjedhësve dhe numërimin elektronik të votave.

9.      Në përgjigjen e mëtejshme nga Ambasadori Lu, ai kërkoi që të konfirmojmë gatishmërinë tonë për të votuar komisionet e vetingut pas marrëveshjes.

10.  Pas sqarimit të përbashkët se kjo është parashikuar në pikën 15 të planit McAllister, Z. Basha u përgjigj se “po”-ja opozitare ndaj propozimit të integruar, përfshin zbatimin e pikës 15 të paketës McAllister për votën në Parlament për komisionet e vettingut.

11.  Pas këtij komunikimi Ambasadori Lu njoftoi z. Basha se do të procedonte me kontaktimin e Kryeministrit.

12.  Në mbremjen e djeshme, ora 19:00, 3 orë pas afatit të rënë dakord, kryetari i opozitës u prezantua me një dokument, në të cilin qartësisht Kryeministri Rama rrëzon propozimin e integruar McAllister Plus,  të prezantuar nga z. Hoyt Yee.

13.  Opozita e konsideron refuzimin e propozimit të integruar McAllister Plus të paraqitur nga Z. Hoyt Yee, një dëshmi tjetër që tregon qartë se qëllimi i vetëm i Ramës është të diktojë rezultatin e zgjedhjeve të ardhshme, pa pjesëmarrjen e opozitës.

14.  Duke pranuar propozimin e integruar McAllister Plus të paraqitur nga Z. Hoyt Yee, i cili nuk përfshin shumë nga kërkesat tona thelbësore, opozita ka dëshmuar vullnetin dhe mirëbesimin për të punuar drejt një zgjidhje politike që do t’u garantojë shqiptarëve kushtet minimale për zgjedhje të lira dhe të ndershme me pjesëmarrjen e opozitës.

15.  Opozita vendosi ti thotë po propozimit të integruar McAllister Plus, në mirëbesim për angazhimin e z. Hoyt Yee në emër të Departamentit të Shtetit si dhe të shumë anëtarëve të shquar të Kongresit të SHBA. Pasi  opozita ka thënë qartësisht “PO” ndaj propozimit të integruar, tani është koha që Z. Rama të thotë po, dhe të hapë rrugën për të garantuar së bashku përmes dialogut që ky propozim të jetë plotësisht i zbatueshëm.

16.   Opozita falenderon Shtetet e Bashkuara të Amerikës për përpjekjet e vazhdueshme për të ndihmuar Shqipërinë në këtë situatë kritike dhe shpreh shpresat dhe bindjen tonë se partnerët tanë strategjikë do të mundësojnë pranimin edhe nga z.Rama të propozimit të integruar McAllister Plus për zgjidhjen e krizës politike, e cila është pranuar nga opozita”, bën të ditur Partia Demokratike përmes një deklarate.

/ Top Channel