Gjuriç: Kush prek “Trepçën” shkatërron themelet e ekzistencës së popullit serb

gjuricDrejtori i të ashtuquajturës Zyra për Kosovën në Serbi, Marko Gjuriç, është shprehur se ai që prek ‘Trepçën’ shkatërron themelet e ekzistencës së popullit serb në Kosovë dhe se serbët duhet të vazhdojnë ta mbajnë atë.

Gjuriç ka uruar sot Ditën e Minatorëve, saktësisht ka uruar minatorët e Trepçës. Ai ka thënë se uron të gjithë minatorët në Kosovë të menaxhimi të gjithë pasurisë në miniera, industrinë metarulgjike-kimike në Trepçë si dhe të gjithë minatorët në pjesë të tjera të Serbisë, duke theksuar se festimi i kësaj dite vjen në një kohë kur si komb serbët kalojnë ditë të vështira.

“Ne jemi dëshmitarë të sfidave të vazhdueshme dhe kërcënimeve, ndër të tjera që lidhen me sistemin e energjisë në Kosovë. Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç ka theksuar në mënyrë të përsëritur se ka linja të qarta të kuqe kur është fjala për Trepçën dhe sektorin e energjisë në Kosovë. Kështu që dua që kjo kohë të shërbejë që Serbia të mbrojë Trepçën dhe hidrocentralin e ‘Gazivodës’ dhe nënstacionin e ‘Valaçit’”,ka thënë Gjuriç.

Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>