Gjyqësia vazhdon përndjekjen politike ndaj opozitës

GlaukSot, Lëvizja VETËVENDOSJE! organizoi konferencë për media në të cilën folën Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës, znj. Aida Dërguti dhe Drejtuesi i Grupit Parlamentar të VETËVENDOSJE!-s, z. Glauk Konjufca.

Dërguti e hapi konferencën duke deklaruar se “Angazhimi i Qeverisë në shtypjen e zërave kundërshtues karshi marrëveshjeve të dëmshme për Republikën ka këtë bilanc:  hyrja e dhunshme dhe bastisjet e shtëpive të deputetëve, me ç’rast edhe u arrestua në mënyrë të egër deputetja Donika Kadaj Bujupi, ishte fillimi i përndjekjes politike, që erdhi si pasojë e një deklarimi të Isa Mustafës dhe Hashim Thaçit menjëherë pas seancës së Kuvendit, , të cilët i cilësuan deputetët opozitarë si kriminelë dhe urdhëruan publikisht prokurorinë që të filloj përndjekjen e tyre.  Si rezultat i kësaj, tashmë kemi 8 deputetë të përndjekur  3 në paraburgim me nga 30 ditë, një në paraburgim 48 orësh, 3 në arrest shtëpiak dhe një 1 me kallëzim penal. Ndërkohë që 19 aktivistë vazhdojnë të mbeten në paraburgim.”

Ajo tha po ashtu se “nuk ka ndodhur asnjëherë që një aksion i tillë të ndërmerret në raste të korrupsionit apo edhe ndaj strukturave paralele. ”

Në anën tjetër, Glauk Konjufca deklaroi që “Isa Mustafa dhe qeveria e tij, janë shndërruar në një institucion që e kontrollon drejtësinë dhe e përdor atë për përndjekjen dhe persekutimin politik të opozitës së bashkuar.”

Më pas, drejtuesi i Grupit Parlamentar të VETËVENDOSJE!-s tregoi se si përmes arrestimeve të deputetëve të opozitës po shkelet edhe ligji për imunitet të deputetëve.

9 dhjetor 2015
Lëvizja VETËVENDOSJE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>