Kosovë, shoqëria civile kërkon ndriçimin e vdekjes së veprimtarit Dehari

astrit-dehari-drejtesiPërfaqësues të shoqërisë civile dorëzuan të martën në Parlamentin e Kosovës një peticion me kërkesën për debat parlamentar dhe ndriçimin e vdekjes së veprimtarit të lëvizjes Vetëvendosje, Astrit Dehari, i cili vdiq më pesë nëntor në burgun e Prizrenit.

Përmes peticionit të nënshkruar nga rreth 24 mijë qytetarë për një seancë të jashtëzakonshme të parlamentit, kërkohet edhe dorëheqja e ministrit të Brendshëm, ministres së Drejtësisë dhe shkarkimi i përgjegjësve në zinxhirin komandues si dhe një hetim të pavarur për mënyrën e vdekjes së Astrit Deharit.

Autoritetet thanë se sipas raportit të autopsisë, i ndjeri Astrit Dehari ka bërë vetëvrasje , por lëvizja Vetëvendosje e ka vlerësuar raportin të pabesueshëm, ndërsa ka fajësuar institucionet e shtetit për vdekjen e Astrit Deharit, i cili qe arrestuar së bashku me pesë anëtarë tjerë të lëvizjes Vetëvendosje.

I ndjeri po mbahej në paraburgim për më shumë se dy muaj nën dyshimet për përfshirje në një sulm mbi parlamentin e Kosovës në fillim të muajit gusht. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>