Bomba e tetë e opozitës, nxori në sipërfaqe keqpërdorimet e Institucioneve shtetërore

Bomba e tetë e opozitës, në të cilat dëgjohen funksionarë të lartë shtetërorë mes të cilëve Jankullovska, Janakievski e Mijallkov nxori në pah të vërtetën mbi zgjedhjet në Maqedoni. Në njërën nga bisedat ministri i Transportit Mile Janakievski, kërkon nga kreu i SPB-së së Strumicës Marjan Nakovski, shtypjen e 300 letërnjoftimeve biometrike.Bashkëbisedimi: Mile janakievski dhe Marjan Nakovski
“Marijan!
Urdhëro ministër.
Abe, duhen rreth 300 letërnjoftime për në Strumicë, a je në rrjedha?
Të përgatiten apo të arrijnë?
Të përgatiten!
Uhhh…”.

Shefi i DSK-së Sasho Mijallkov dhe ministri i transportit Milje Janakievski, bisedojnë për skenarë mbi manipulimin e zgjedhjeve, gjegjësisht hapjen dhe mbylljen e kutive. Janakievski kërkon nga Mijallkov ekspert policie në këtë lëmi.

Bashkëbisedimi: Mile Janakievski dhe Sasho Mijallkov
“Këta që janë, materiali zgjedhor, 4 lista të tilla i gjetëm tashmë, do ti japim atyre që nuk kanë dalë, ti lusim nga dera në derë.
Hmmm.

Të tjerat janë në thasë të zeza. E tani. Janë në thasë dhe janë vendosur në një depo në Komunën Qendër. Kemi çelës prej aty, por…
Të listave zgjedhore?
Po!
Po a e kemi ne listën zgjedhore të plotë?
Jo, jo, jo. Atë që është votuar javën e kaluar. Në atë që janë nënshkruar
Aha…
Që ta dimë se kush ka dalë e kush jo. Për 4 vendvotime i gjetëm. E tani për të tjerat, janë në thasë të zinj. I di ato plastiket që mbyllen? Kur ta heqësh mbyllet vetë. Sikur me patent. Është plastike, dhe është e vulosur.
Mirë.
Të shkojë dikush, nuk e di a keni njerëz të tillë, ta hapin dhe të mos kuptohet që është e hapur?
E tani nuk e di, duhet ta shohim atë mekanizëm. Mua nuk më kujtohet çfarë mekanizmi është ai, por…
E di se si është, sikur plastike, është e gjatë dhe vetëm shtrëngohet si me litar
A, sikur tel ajo?
E, ashtu.
A, e di. Njëra në tjetrën që hyn dhe sikur tel…
Ashtu është, ashtu. Të shkojë dikush prej të tuajve…”

Sekretari i përgjithshëm i Qeverisë Kiril Bozhinovski, kërkon nga Jankuillovska që një kundërshtarit politik si hakmarrje t’i digjet kafeneja dhe nga puna t’i largohet bashkëshortja.

Bashkëbiosedimi: Gordana Jankullovska dhe Kiril Bozhinovski
“Mendoj se duhet të fluturoj edhe ai. Tani fillova ta kërkoj se ku punon gruaja e tij, duhet t’i lëmë pa asgjë.
E di, ai është budalla. D.m.th, tani do ta lëshojmë si inspektor.
Edhe atë kafenenë duhet të ja djegim. Dhe kështu. Këto tre punë, duhet patjetër të bëhet kjo.
E di çfarë mendoj unë? D.m.th, ai nuk di të punojë, është i pa aftë. D.mt.h, ai gjithçka që ka e ka nga partia”.

Ministrja e Kulturës Elizabeta Kançeska-Mileska dhe ministri i transportit Milje Janakievski bisedojnë për hakmarrje ndaj familjes së këngëtarit Toshe Proeski, pasi që sipas tyre, familja e Toshes është me LSDM-në. I përfolur në këto biseda ishte edhe Amdi Bajrami, i cili ka siguruar vota nga personat e vdekur që nga viti 2012. Adrian Kerimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>