Brukseli është në pritje të veprimeve politike në Shkup

Bashkimi Evropian (BE) ka dërguar sot sërish mesazhe në adresë të autoriteteve të Shkupit lidhur me krizën politike dhe zgjidhjen e saj.“Ne kemi shprehur shqetësimin tonë të thellë nga ajo që është zbardhur sot në vend rreth ndërhyrjes së organeve gjyqësore, lirisë së medias dhe tani edhe për parregullësitë zgjedhore. Presim që institucionet në vend që menjëherë të nisin punën e tyre dhe të mbrojnë vlerat fundamentale”, deklaroi Maja Kocijancic, zëdhënësja e evrokomisionerit për zgjerim të BE-së”, Johannes Hahn.

Sipas saj, Komisioni Evropian përsëriti se funksionarët publik duhet të sillen në mënyrë të përgjegjëshme dhe të marrin përgjegjësi për aksionet e tyre. (ina)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>