Rasti “Puç”, mediet greke: Gruevski po sillet si diktator

Mbështetje për Zoran Zaev dhe akuza ndaj kryeministrit Nikolla Gruevskit është ajo që dominon në 35t greke në tentimin për puç në Maqedoni, informoi raportuesi i Netpress nga Athina.Kërcënimet e Zaev nuk e kanë prishur sigurinë e vendit, ndërsa kryeministri Gruevski është një diktator, këto janë disa pjesë të konstruksioneve që mund të lexohen në Greqi me rastin e skandalit që ndodhi në Maqedoni.

Magazina online për diplomaci dhe strategji ‘ Via diplomacy’ në mbrojtje të Zaevit, komenton se kryeministri Gruevski i ka shfrytëzuar gjyqësinë dhe policinë për ta involvuar liderin opozitar në rastin ‘ Puç ‘.

“ Ky opsion a do ti shërbej kryeministrit të vendit fqinj, do të shihet në ditët në vijim sipas reagimeve të SHBA-ve dhe anëtarëve të Parlamentit Evropian të cilat më herët e mbështetnin Nikolla Gruevski, i cili tash është i akuzuar se sjell vendime të karakterit totalitar”, shkruan magazina.

Edhe portali grek ‘ Defence point’ doli në mbrojtje të Zoran Zaevit.

“ Si të mos ishte e mjaftueshme që politikisht e margjinalizoi vendin dhe e shndërroi Shkupin në cirk për shkak të ëndrrave irredentiste maqedonase, i pa parashikueshmi Nikolla Gruevski duke sjell si diktator, tash po e padit oponentin politik”, shkruan portali. (lajm)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>