BESA “formalizoi” bashkëpunimin me VMRO-DPMNE

BESA “formailizoi” bashkëpunimin me VMRO-DPMNE

Shumica qeverisëse humbi shumicën në Komisionin Parlamentar për Zgjedhje dhe Emërime, përcjell FLAKA.

Në votimin e sotëm, për herë të parë VMRO-DPMNE së bashku me BESA-n e mbivotuan LSDM-në dhe BDI me 7: 6 dhe hodhën poshtë propozimin e partive në pushtet, si pika prioritare në rendin e ditës për të qenë zgjedhja e anëtarëve të Agjencisë Programore të RTM-së dhe Agjencisë për media.

Edhe pse jozyrtarisht, me aktin zyrtar të deputetit të Besës Fadil Zendeli, bashkëpunimi i paralajmëruar i partive të Kasami dhe Mickoski është më realist.

Duke sqaruar mbështetjen e tij për propozimin e VMRO-DPMNE-së, Zendeli nuk pranoi të komentojë nëse kjo nënkupton thellimin e bashkëpunimit midis dy partive, por tha se ai kishte votuar në atë formë, sepse ai mendonte se çështjet e tjera të rendit të ditës ishin të rëndësishme.

Deputeti Zendeli deri më tani ka mbështetur propozimet e LSDM-së.

Dhjetë ditë më parë, Mickoski dhe Kasami patën një takim zyrtar, së bashku me Sekretarët e Përgjithshëm Janushev dhe Hoxha.

Drejtuesit e dy partive, sipas një deklarate nga VMRO-DPMNE pas takimit thuhej se: “kanë rënë dakord në të ardhmen të vazhdojnë takime të tilla në një drejtim që do t’i japë shtysë forcimit të mjedisit demokratik dhe luftës së përbashkët kundër qeverisë aktuale”. FLAKA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>