Cili profesion është më fitimprurës në Maqedoni?

denarSipas Entit Shtetëror për Statistika, për muajin gusht të këtij viti paga mesatare është 25.157 denarë.

Sipas të dhënave të ESHS-së, paga mesatare e sektorit të programimit në gusht ka qenë 63.870 denarë që e bën sektorin më fitimprurës në Maqedoni. Më pas vjen sektori i transportit ajror që është 41.337 denarë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Pas këtyre dy sektorëve me pagë mesatare prej 46.384 denarë është sektori i komunikimeve dhe informacioneve dhe me 41.223 denarë është sektori i financave dhe sigurimeve.

Paga mesatare në krahasim me gushtin e vitit të kaluar, sipas ESHS-së, ka rritje prej 3.8%./Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>