Covid 19: 115 raste të reja, 7 të vdekur dhe 40 persona të shëruar

diagrami 5 korrikMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 1032 teste dhe janë regjistruar 115 raste të reja të covid-19 edhe atë në – Shkup 53 – Strugë 13 – Ohër 8 – Tetovë 8 – Dibër 6 – Prilep 6 – Gostivar 5 – Kumanovë 4 – Kërçovë 4  – Shtip 3 – Resnjë 2 – Sveti Nikollë 1  – Veles 1 dhe Probishtip 1 .

Gjatë 24 orëve u regjistruan 7 viktima : 5 nga Shkupi , 1 nga Tetova dhe 1 nga Krusheva.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 40 pacient të shëruar në – Shkup 26 – Resnjë 6 – Kërçovë 3 – Gostivar 3  dhe Veles 2.

Deri më tani janë bërë 67.165 teste. Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 7046, numri i pacientëve të rikuperuar është 3027, numri i të ndjerëve është 341 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend për momentin është 3678.

Ndërsa në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 8 raste të reja dhe 1 të vdekur, numri i përgjithshëm i rasteve aktive me Covid-19 është 392.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive:

 • Shkup – 3294, aktiv 2007 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Tetovë – 766, aktiv 392 (territori i Tetovës me 200.678 banorë: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 797aktiv 244 (me 109.228 banorë) .
 • Shtip – 374, aktiv 161 (me 43.625 banorë) .
 • Ohër- 204, aktiv 175 (51.591 banorë).
 • Strugë – 265, aktive 167(me 65.801 banorë) .
 • Resnjë – 122aktiv 89 (me 16.313 banorë)
 • Gostivar – 156, aktiv 93  (111.252 banorë) .
 • Dibër  – 109, aktiv 57 (me 20.863 banorë)
 • Veles – 196, aktiv 43 (me  54.384 banorë)
 • Koçani – 74, aktiv 21 (me 37.758 banorë)
 • Prilep – 282, aktiv 56 (me 75.132 banorë)
 • Manastir – 61aktiv 22 (me 91.983 banorë)
 • Kërçovë – 48, aktiv 39 (me 56.937 banorë)
 • Probishtip – 26, aktiv 17 (me 15.085 banorë)

Tregoni kujdes me respektimin e rregullave sepse shkujdesja e vërejtur favorizon përhapjen e virusit, i cili po prek çdo moshë, pa dallim, rritja e numrit të të infektuarve kufizon lëvizjen e qytetarëve jashtë vendit, si dhe ndalon ardhjen e bashkatdhetarëve në vendlindje, mosardhja e gurbetçarëve ndikon në ekonominë tonë, çdo gjë është në dorën tonë, zgjidh vetë dhe vepro.

Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>