Covid 19: 136 raste të reja, 8 të vdekur dhe 43 persona të shëruar

Diagrami 24 qershorMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 1208 teste dhe janë regjistruar 136 raste të reja të covid-19 edhe atë në – Shkup 80 – Tetovë 24  – Kumanovë 6 – Ohër 5 – Resnjë 4 – Gostivar 4 – Prilep 3 – Veles 3 – Strugë 1 – Strumicë 1   – Shtip 1   – Koçani 1  – Kriva Pallamkë 1  – Kërçovë 1  dhe  Negotinë 1.

Gjatë 24 orëve u regjistruan 8 viktimaedhe atë 2 nga Shkupi, 2 nga Kumanova, 2 nga Tetova, 1 nga Velesi dhe 1 nga Kërçova :

– Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile në Shkup, një pacient 57-vjeçar nga Velesi, dje sapo u pranua ndërroi jetë. – Në Spitalin “8 Shtatori ” në Shkup, vdiqën 2 pacientë nga Shkupi: një pacient 56-vjeçar, nga Shkupi, i hospitalizuar më 11 qershor dhe një paciente 68-vjeçare, nga Shkupi, e hospitalizuar më 13 qershor, 2 pacientë nga Kumanova: një paciente 47-vjeçare, e hospitalizuar më 12 qershor dhe një paciente 59-vjeçare, e hospitalizuar më 14 qershor,  2 pacientë nga Tetova: një pacient 78-vjeçar, i hospitalizuar dje dhe një paciente 47-vjeçare, e hospitalizuar më 22 qershor. – Në spitalin e Manastirit, një pacient 61-vjeçar, nga Kërçova, i hospitalizuar më 21 qershor, me këta raste të vdekjeve, numri i personave që kanë ndërruar jetë u rrit në 259.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 43 pacient të shëruar në – Shkup 26– Tetovë 6 – Veles 4  – Gostivar 2 – Shtip 1  – Koçani 1 – Probishtip 1 – Kratovë 1   dhe  Prilep 1.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 5445, numri i pacientëve të rikuperuar është 2091, numri i të ndjerëve është 259 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend për momentin është 3095.

Ndërsa në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 24 raste të reja, 2 të vdekur dhe 6 të shëruar, numri i përgjithshëm i rasteve aktive me Covid-19 është 338.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive:

 • Shkup – 2667, aktiv 1785 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Tetovë – 582, aktiv 338 (territori i Tetovës me 200.678 banorë: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë) .
 • Kumanovë – 709aktiv 254 (me 109.228 banorë) .
 • Shtip – 277, aktiv 186 (me 43.625 banorë) .
 • Strugë – 182, aktive 102 (me 65.801 banorë) .
 • Ohër- 124, aktiv 104 (51.591 banorë).
 • Resnjë – 73aktiv 72 (me 16.313 banorë)
 • Gostivar – 92, aktiv 53 (111.252 banorë) .
 • Veles – 172, aktiv 32 (me  54.384 banorë)
 • Dibër  – 83, aktiv 31 (me 20.863 banorë)
 • Koçani – 82, aktiv 27 (me 37.758 banorë)
 • Prilep – 238, aktiv 19 (me 75.132 banorë)
 • Probishtip – 13, aktiv 9 (me 15.085 banorë)
 • Manastir – 43aktiv 14 (me 91.983 banorë)
 • Kërçovë – 10, aktiv 6 (me 56.937 banorë)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>