Covid 19: 163 raste të reja, 3 të vdekur dhe 40 persona të shëruar

Diagram 26 qershorMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 1074 teste dhe janë regjistruar 163 raste të reja të covid-19 edhe atë në – Shkup 70– Tetovë 25 – Shtip 14 – Gostivar 11 – Ohër 9 – Dibër 6  – Resnjë 4  – Strugë 4 – Sveti Nikollë 4 – Koçani 3 – Kavadarci 3 – Kumanovë 2 – Prilep 2 – Veles 2 – Kriva Pallankë – Strumica 1 dhe Manastir 1.

Gjatë 24 orëve u regjistruan 3 viktima edhe atë 2 nga Shkupi dhe 1 nga Resnja:

Në Spitalin “8 Shtatori ” në Shkup, vdiqën 3 persona: një pacient 42-vjeçar, nga Resnja  dhe dy pacient nga Shkupi, një pacient 71-vjeçar, i hospitalizuar më 15 qershor dhe një pacient 83-vjeçar, i hospitalizuar më 23 qershor.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 40 pacient të shëruar në – Shtip 16 – Tetovë 9 – Shkup 6 – Gostivar 2 – Veles 2 – Kumanovë 1  – Prilep 1 – Manastir 1 – Koçani 1 dhe Resnjë 1.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 5758, numri i pacientëve të rikuperuar është 2206, numri i të ndjerëve është 268 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend për momentin është 3284.

Ndërsa në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 25 raste të reja dhe 9 të shëruar, numri i përgjithshëm i rasteve aktive me Covid-19 është 371.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive:

 • Shkup – 2800, aktiv 1862 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Tetovë – 628, aktiv 371 (territori i Tetovës me 200.678 banorë: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 725aktiv 269 (me 109.228 banorë) .
 • Shtip – 304, aktiv 182 (me 43.625 banorë) .
 • Ohër- 140, aktiv 116 (51.591 banorë).
 • Strugë – 193, aktive 111 (me 65.801 banorë) .
 • Resnjë – 89aktiv 85 (me 16.313 banorë)
 • Gostivar – 102, aktiv 61 (111.252 banorë) .
 • Dibër  – 89, aktiv 37 (me 20.863 banorë)
 • Veles – 173, aktiv 30 (me  54.384 banorë)
 • Koçani – 66, aktiv 29 (me 37.758 banorë)
 • Prilep – 242, aktiv 21 (me 75.132 banorë)
 • Manastir – 45aktiv 15 (me 91.983 banorë)
 • Kërçovë – 16, aktiv 12 (me 56.937 banorë)
 • Probishtip – 14, aktiv 9 (me 15.085 banorë)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>