Covid 19: prej 1486 testeve, sot, kemi 109 raste të reja, 3 viktima dhe 89 persona të shëruar

riskSipas Ministrisë së Shëndetësisë gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1486 teste, dhe 109 raste të reja të kovid-19 janë regjistruar në:
-Shkup 40-Prilep 12-Kumanovë 10-Ohër 7-Tetovë 6-Manastir 6
-Strugë 4-Kërçovë 4-Shtip 3-Kavadar 3-Gostivar 2-Vinicë 2-Strumicë 2-Kriva Palankë 2-Probishtip 1-Pehçevë 1-Delçevë 1
-Sveti Nikolë 1-Resnje 1-Negotinë 1.
Kanë ndërruar jetë 3 persona , një pacientë nga Kërçova (64 vjeç), një pacientë nga Shkupi (61vjeç) dhe një paciente nga Makedonski Brod (70 vjeçare).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 89 pacientë të rikuperuar nga:-Shkup 29-Kumanovë 13-Gostivar 13-Delçevë 6-Kërçovë 6-Tetovë 4-Sveti Nikolë 4-Shtip 4-Dibër 2-Manastir 2-Vinicë 2-Veles 1-Strumicë 1-Radovish 1-Pehçevë 1.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithësej 154,948 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 14871, numri i pacientëve të rikuperuar është 12054, numri i vdekjeve është 609 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2208.

Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj. Tregoni kujdes me respektimin e rregullave. Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Një thirrje veçanërisht për të rinjtë, të tregojnë kujdes sepse virusi nuk njeh moshë dhe nuk bën përzgjedhje. Bashkëpunimi juaj është vendimtar për ta fituar luftën me virusin e rrezikshëm dhe për të frenuar përhapjen e tij.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>