Covid 19: prej 1574 testeve, sot, kemi 127 raste të reja, 5 viktima dhe 95 persona të shëruar

RMV Ministria e shendetesiseSipas Ministrisë së Shëndetësisë gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1574 teste, dhe 127 raste të reja të kovid-19 janë regjistruar në:
-Shkup 43-Kumanovë 1-Gostivar 101-Prilep 8 -Delçevë 7-Strugë 5 -Kriva Palankë 5 -Strumicë 5 -Shtip 4-Tetovë 4-Ohër 4 – Berovë 3 -Gjevgjeli 3 -Pehçevë 3 -Probishtip 3 – Koçani 2 -Kërçovë 2-Dibër 1-Manastir 1-Veles 1-Makedonski Brod 1 – Kratovë 1.
Kanë ndërruar jetë 5 persona , një pacientë nga Kumanova (61 vjeç), një pacientë nga Shtipi (81 vjeç) , dy pacientë nga Gostivari (76 dhe 81 vjeç) dhe një pacient nga Prilepi (53 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 95 pacientë të rikuperuar nga:-Shkup 37-Gostivar 14-Shtip 6-Tetovë 5-Manastir 5- Veles 4 – Kriva Palankë 4- Ohër 3 – Berovë 3 -Delçevë 3-Sveti Nikolë 3-Kërçovë 2-Strugë 2 -Kavadarci 1-Probishtip 1 – Demir Hisar 1 -Vinicë 1.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithësej 154,948 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 14871, numri i pacientëve të rikuperuar është 12054, numri i vdekjeve është 609 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2208.

Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj. Tregoni kujdes me respektimin e rregullave. Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Një thirrje veçanërisht për të rinjtë, të tregojnë kujdes sepse virusi nuk njeh moshë dhe nuk bën përzgjedhje. Bashkëpunimi juaj është vendimtar për ta fituar luftën me virusin e rrezikshëm dhe për të frenuar përhapjen e tij.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>