Covid 19: prej 1621 testeve, sot, kemi 138 raste të reja, 7 viktima dhe 144 persona të shëruar

RMV Ministria e shendetesiseMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit, janë  kryer 1.621 testime dhe 138 raste të reja të COVID -19 janë regjistruar në:- Shkup 47- Kumanovë 17- Shtip 16- Dibër 10- Gostivar 10- Makedonski Brod 6- Veles 5- Manastir 5- Koçan 5 -Kërçovë 3- Prilep 2- Tetovë 2- Vinicë 2- Ohër 2- Kavadari 1- Kriva Palankë 1- Probishtip 1- Demir Hisar 1- Kratovë 1- Resnje 1

Gjatë 24 orëve u regjistruan 7 viktima : dy paciente nga Shkupi (64 vjeçare dhe 67 vjeçare ), një paciente nga Makedonski Brodi (53 vjeçare), një paciente nga Kërçova (41 vjeçare), një pacientë nga Manastiri (27 vjeç), një pacientë nga Dibra (78 vjeç) dhe një pacientë nga Shtipi (64 vjeç). Gjashtë pacientë ndërruan jetë në spital dhe një pacientë jashtë spitalit.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 144 pacientë të rikuperuar në: – Shkup 105- Shtipi 9- Kërçovë 7- Manastir 5- Tetovë 4- Koçani 4- Prilep 2- Demir Hisar 2- Resnje 2- Veles 1- Gostivar 1- Probishtip 1- Berovë 1

Deri më tani, në total janë kryer 103.938 teste të COVID -19.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 10.891, numri i pacientëve të shëruar është 6.698, numri i atyre që humbën jetën është 493 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3.700.

Ndërsa në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 2 raste të reja dhe 4 të shëruar, numri i përgjithshëm i rasteve aktive me Covid-19 është 225.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive:

 • Shkup – 4856, aktiv 1426 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Shtip – 836, aktiv 431 (me 43.625 banorë) .
 • Kumanovë – 1066aktiv 263 (me 109.228 banorë) .
 • Gostivar – 450, aktiv 269 (111.252 banorë) .
 • Tetovë – 1045, aktiv 225 (territori i Tetovës me 200.678 banorë: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strugë – 449, aktive 195 (me 65.801 banorë) .
 • Sveti Nikollë – 222, aktiv 175 (me 17.683 banorë)
 • Dibër  – 205, aktiv 117 (me 20.863 banorë)
 • Kërçovë – 160, aktiv 97 (me 56.937 banorë)
 • Ohër- 274, aktiv 86 (51.591 banorë).
 • Manastir – 142aktiv 71 (me 91.983 banorë)
 • Prilep – 333, aktiv 53 (me 75.132 banorë)
 • Resnjë – 147aktiv 31 (me 16.313 banorë)
 • Koçani – 104, aktiv 24 (me 37.758 banorë)
 • Veles – 225, aktiv 22 (me  54.384 banorë)
 • Probishtip – 53, aktiv 20 (me 15.085 banorë)

Tregoni kujdes me respektimin e rregullave sepse shkujdesja e vërejtur favorizon përhapjen e virusit, i cili po prek çdo moshë, pa dallim.

Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>