Covid 19: prej 1721 testeve, sot, kemi 163 raste të reja, 7 viktima dhe 132 persona të shëruar

e MERKUREGjatë 24 orëve të fundit janë kryer 1721 teste dhe 163 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
- Shkup 33- Strumicë 18-  Kumanovë 17- Tetovë 13 – Koçani 11- Gostivar 8- Dellçevë 7- Prilep 7- Veles 6- Shtip 5- Kavadarci 5- Manastir 4- Strugë 3- Kërçovë 3- Gjevgjeli 3- Dibër 3- Ohër 2- Resnje 2-Makedonski Brod 2- Valandovë 2- Vinicë 2- Kriva Palankë 2- Radovish 2- Probishtip 1- Demir Hisar 1- Sveti Nikolë 1
Kanë ndërruar jetë 7 persona, dy pacientë nga Struga (78 dhe 80 vjeç), një pacientë nga Koçani (77 vjeç), një nga Strumica (44 vjeç), një nga Shkupi (72 vjeç), një nga Manastiri (79 vjeç) dhe një pacientë nga Gostivari (79 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 132 pacientë të rikuperuar nga:
-Shkup 46-Kumanovë 13-Gostivar 12-Prilep 12-Shtip 7-Orër 4-Kavadar 4-Delçevë 4-Kërçovë 3-Tetovë 3-Manastir 3-Berovë 3-Koçani 3-Kriva Palankë 2-Probishtip 2-Makedonski Brod 2-Pehçevë 2-Negotinë 2-Strugë 2-Veles 1-Valandovë 1-Kratovë 1
Deri më tani,në vend janë kryer gjithësej 169,481 teste Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 16088, numri i pacientëve të rikuperuar është 13550, numri i vdekjeve është 668 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 1870.

Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj. Tregoni kujdes me respektimin e rregullave. Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Një thirrje veçanërisht për të rinjtë, të tregojnë kujdes sepse virusi nuk njeh moshë dhe nuk bën përzgjedhje. Bashkëpunimi juaj është vendimtar për ta fituar luftën me virusin e rrezikshëm dhe për të frenuar përhapjen e tij.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>