Covid 19: prej 1772 testeve, sot, kemi 145 raste të reja, 2 viktima dhe 216 persona të shëruar

Ndalo covid 19Sipas Ministrisë së Shëndetësisë gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1772 teste dhe 145 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: – Shkup 32 – Kumanovë 15 – Gostivar 12 – Tetovë 9 – Delcevë 8 – Shtip 8 – Prilep 8 – Kërçovë 6 – Dibër 5 – Strumica 5 – Pehçevë 5 -Strugë 4  – Manastir 4  – Ohër 4  – Sveti Nikolle 4 – Kocani 3 – Veles 2 – Kavadarci 2 – Vinicë 2 – Kriva Pallanka 2 – Probishtip 2- Gjevgjeli 1 – Berovë 1 – Negotinë 1.
Kanë ndërruar jetë 2 pacient nga Dibra (48 dhe 67).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 216 pacientë të rikuperuar në – Shkup 55 – Gostivar 39 – Kumanovë 31 – Tetovë 14 – Strugë 10 – Kërçovë 10 – Shtip 10
- Kavadarci 6 – Manastir 5 – Dibër 4  – Demir Hisar 4 – Kocani 4 – Prilep 4 – Sveti Nikolle 4  – Vinicë 3 – Delcevë 3 – Veles 2 – Makedonski Brod 2 – Berovë 2 – Strumica 1 – Gjevgjeli 1 – Kriva Pallanka 1– Probishtip 1.
Deri më tani, janë kryer gjithsej 151706 teste të Covid-19 në vend.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 14600, numri i pacientëve të rikuperuar është 11741, numri i atyre që humbën jetën është 606, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2253.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive:

 • Shkup – 5968, aktiv 803 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Kumanovë – 1497aktiv 299 (me 109.228 banorë) .
 • Gostivar – 805, aktiv 228 (111.252 banorë) .
 • Prilep – 486, aktiv 129 (me 75.132 banorë).
 • Tetovë – 1223, aktiv 114 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Shtip – 1156, aktiv 114 (me 43.625 banorë) .
 • Strugë – 579, aktive 58 (me 65.801 banorë) .
 • Kavadarci – 184, aktiv 52 (me 38.741 banorë).
 • Dibër  – 257, aktiv 57 (me 20.863 banorë).
 • Kërçovë – 275, aktiv 49 (me 56.937 banorë).
 • Delçevë – 69, aktiv 57 (me 17.713 banorë).
 • Sveti Nikollë – 298, aktiv 45 (me 17.683 banorë)
 • Manastir – 207aktiv 37 (me 91.983 banorë).
 • Ohër- 345, aktiv 39 (51.591 banorë).
 • Veles – 272, aktiv 29 (me  54.384 banorë).
 • Koçani – 149, aktiv 23 (me 37.758 banorë).
 • Probishtip – 84, aktiv 15 (me 15.085 banorë).
 • Pehçevë – 24, aktiv 18 (me 5.517 banorë).
 • Resnjë – 146aktiv 0 (me 16.313 banorë).
Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>