Covid 19: prej 1845 testeve, sot, kemi 155 raste të reja, 2 viktima dhe 127 persona të shëruar

parandalimi covid 19Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit, janë  kryer 1845 testime dhe 155 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:-Shkup 51 -Gostivar 22 -Kavadari 14 -Shtip 13 -Kumanovë 11 -Tetovë 10 – Ohër 6 – Makedonski Brod 5 -Demir Hisar 4 -Prilep 4 -Strugë 3 -Kërçovë 3  -Vinicë 2 -Dibër 2- Negotine 2 -Gjevgjeli 1-Probishtip1–Manastir 1 .

Gjatë 24 orëve u regjistruan 2 viktima, një pacientë nga Shkupi  (80)  dhe një pacientë nga Shtipi (74).

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 127 pacientë të rikuperuar në:-Shkup 40 -Shtip 22-Kumanovë 17 -Sveti Nikole 12 – Radovish 10 -Prilep 6 -Gostivar 5 – Probishtip 5 -Makedonski Brod 3 -Veles 2 – Manastir 2 -Veles 2 -Kratove 1 -Krusheve 1  dhe Demir Hisar1.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 11.554, numri i pacientëve të rikuperuar është 7607, numri i atyre që humbën jetën është 519 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3428.

Ndërsa në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 10 raste të reja, numri i përgjithshëm i rasteve aktive me Covid-19 është 196.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive:

 • Shkup – 5051, aktiv 1241 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Shtip – 923, aktiv 371 (me 43.625 banorë) .
 • Gostivar – 535, aktiv 300 (111.252 banorë) .
 • Kumanovë – 1125aktiv 254 (me 109.228 banorë) .
 • Tetovë – 1081, aktiv 196 (territori i Tetovës me 200.678 banorë: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strugë – 473, aktive 190 (me 65.801 banorë) .
 • Sveti Nikollë – 230, aktiv 118 (me 17.683 banorë)
 • Dibër  – 210, aktiv 119 (me 20.863 banorë)
 • Kërçovë – 182, aktiv 112 (me 56.937 banorë)
 • Ohër- 294, aktiv 86 (51.591 banorë).
 • Manastir – 154aktiv 70 (me 91.983 banorë)
 • Prilep – 341, aktiv 45 (me 75.132 banorë)
 • Veles – 227, aktiv 20(me  54.384 banorë)
 • Probishtip – 59, aktiv 17(me 15.085 banorë)
 • Resnjë – 146aktiv 19 (me 16.313 banorë)
 • Koçani – 108, aktiv 20 (me 37.758 banorë)

Tregoni kujdes me respektimin e rregullave sepse shkujdesja e vërejtur favorizon përhapjen e virusit, i cili po prek çdo moshë, pa dallim.

Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>