Covid 19: prej 2445 testeve, sot, kemi 535 raste të reja, 6 viktima dhe 168 persona të shëruar

riskGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2445 teste dhe 535 raste të reja të COVID -19 u regjistruan në:
 • Shkup – 277 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Strumica – 30 (me 57.175 banorë)
 • Prilep – 26 (me 75.132 banorë).
 • Gjevgjelia – 24 (me 22.706 banorë)
 • Shtip – 22 (me 43.625 banorë) .
 • Tetovë – 18 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 17 (me 109.228 banorë) .
 • Kërçovë – 15 (me 56.937 banorë).
 • Manastir – 13 (me 91.983 banorë).
 • Koçani – 12 (me 37.758 banorë).
 • Veles – 10 (me  54.384 banorë).
 • Sveti Nikollë – 9 (me 17.683 banorë)
 • Strugë – 8 (me 65.801 banorë) .
 • Dibër  – 7 (me 20.863 banorë).
 • Radovish – 6 (me 29.100 banorë).
 • Gostivar – 5 (111.252 banorë) .
 • Kavadarci – 4 (me 38.741 banorë).
 • Ohër- 4 (51.591 banorë).
 • Probishtip – 3 (me 15.085 banorë).
 • Demir Hisar – 2 (me 8.177 banorë).
 • Kriva Pallanka – 2 (me  20.820 banorë).
 • Negotinë – 2 (me  19.327 banorë).
 • Makedonski Brod – 1 (me  6.166 banorë).
 • Vallandovë – 1 (me  11.773 banorë).
 • Delçevë – 1 (me 17.713 banorë).
 • Vinicë – 1 (me 19.391 banorë).

Kanë ndërruar jetë 6 pacientë, një pacient nga Manastiri (66 vjeç), një nga Kumanova (57 vjeç), një nga Prilepi ( 72 vjeç),  një nga Sveti Nikolla (69 vjeç), një nga Velesi (67 vjeç) dhe një nga Negotina (67 vjeç) .

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 168 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 68-Shtip 4-Prilep 14-Tetovë 11-Strugë 4-Veles 5-Manastir 10-Ohër2-Kavadarci2-Gostivar 3-Gjevgjeli 5-Strumicë 8-Koçani 14-Probishtip 1-Berovë 5-Vinicë 4-Dellçevë 2-Sveti Nikolë 3-Kërçovë 1 dhe Negotinë 2.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithësej 214.235 teste të COVID -19 . Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 22.170, numri i pacientëve të rikuperuar është 16,758, numri i vdekjeve është 815 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 4597.
Deri sa tek ne ende vazhdojnë me teoritë konspirative rreth virusit covid 19, shoqëritë e qytetëruara, jo-injorante si shumë vende të Evropës dhe Botës, ku kemi edhe rritje të numrit të infektuarve me Covid 19, kanë filluar të marin masa mbrojtëse, kufizime dhe e paralajmërojnë si valë e dytë e covid 19, prandaj,
Ju lutemi mbroni vetveten,  ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj. Tregoni kujdes me respektimin e rregullave. Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Një thirrje veçanërisht për të rinjtë, të tregojnë kujdes sepse virusi nuk njeh moshë dhe nuk bën përzgjedhje. Bashkëpunimi juaj është vendimtar për ta fituar luftën me virusin e rrezikshëm dhe për të frenuar përhapjen e tij.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>