Covid 19: prej 778 testeve, sot, kemi 177 raste të reja, 5 viktima dhe 107 persona të shëruar

masat kunder covidGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 778 teste dhe 177 raste të reja të COVID -19 janë regjistruar në:
-Shkup 96-Kumanovë 5-Shtip 7-Prilep 1-Tetovë 19-Veles 2-Manastir 1–Kavadarci 1-Gostivar 6-Gjevgjeli 1-Strumicë 8-Kriva Pallankë 2-Radovish 2-Koçani 10-Berovë 6-Vinicë 5-Delçevë 4

-Negotinë 1.
Kanë ndërruar jetë 5 persona, një pacient nga Tetova (67 vjeç), një nga Strumica (87 vjeç), një nga Kriva Pallanka (68 vjeç) dhe dy nga Koçani (70 dhe 73 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 107 pacientë të rikuperuar nga:
-Shkup 44-Kumanovë 2-Shtip 3-Prilep 7-Tetovë 6-Strugë 2-Manastir 2-Ohër 1-Kavadarci 2-Gostivar 1-Gjevgjeli 1-Strumicë 5-Radovish 1-Krusheva 1-Koçani 8-Probishtip 1-Berovë 4-Valandovë 2-Delçevë 1-Sveti Nikollë 9-Kërçovë 1-Resnje 2 dhe Negotinë 1.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsejtë 208.669 teste të COVID-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 21113, numri i pacientëve të rikuperuar është 16301, numri i vdekjeve është 797 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 4015.
whoDeri sa tek ne ende vazhdojnë me teoritë konspirative rreth virusit covid 19, shoqëritë e qytetëruara, jo-injorante si shumë vende të Evropës dhe Botës, ku kemi edhe rritje të numrit të infektuarve me Covid 19, institucionet kanë filluar të marin masa kufizuese dhe e paralajmërojnë si shenjë e valës së dytë, prandaj,
Ju lutemi mbroni vetveten,  ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj. Tregoni kujdes me respektimin e rregullave. Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Një thirrje veçanërisht për të rinjtë, të tregojnë kujdes sepse virusi nuk njeh moshë dhe nuk bën përzgjedhje. Bashkëpunimi juaj është vendimtar për ta fituar luftën me virusin e rrezikshëm dhe për të frenuar përhapjen e tij.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>