Mogherini: Të shfrytëzohet mundësia për fillimin e bisedimeve me BE-në

mogherini-Viti i ardhshëm do të jetë intensiv për përgatitjet për fillimin e bisedimeve të pranimit të Maqedoninë dhe Shqipërinë. Këto mundësi duhet të shfrytëzohen tani, ky vit është ai vit. Nuk është çështje e koncesioneve, është në interes të qytetarëve evropianë, brenda BE-së dhe jashtë kufijve të saj, tha Ministri i Punëve të Jashtme i Federica Mogherini në fjalimin e sotëm për ambasadorët e BE në Bruksel, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Mogherini më parë kujton se këtë verë Athina dhe Shkupi arritën një marrëveshje dhe se referendumi për këtë çështje do të mbahet brenda disa javësh.

“Në Ballkan sot është shumë e qartë se BE është një pikë referimi. Më lejoni t’u tregoj të gjithëve që kanë frikë se pushtetet e tjera janë ende më të pranishme në rajon, sa herë që jemi të pranishëm në rajon, nuk ka vend për të tjerët”, theksoi përfaqësuesi e lartë i BE-së për çështjet e jashtme dhe të sigurisë. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>