NATO nuk pret ndonjë bllokadë për Maqedoninë

NATO-dhe-Maqedoni verioreBurimet e larta diplomatike të NATO-s thonë se nuk presin ndonjë bllokadë për dhënien e ftesës për Maqedoninë në Samitin e NATO-s, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Nga fundi i muajit qershor, gazeta “New York Times” publikoi informacion sipas të cilës Donald Trump do të mund të bllokojë ftesën për në NATO për Maqedoninë për shkak marrëdhënieve me Vladimir Putin. Sot burimet e larta diplomatike thonë se nuk ka ndonjë indikacion për diçka të tillë.

“Asnjëherë nuk ka pasur ndonjë indikacion se Uashingtoni do të kishte ndryshuar qëndrimin për t’i përmirësuar marrëdhëniet me Rusinë”, janë kategorikisht të bindur diplomatët në NATO.

Ambasada amerikane në NATO sot vet e konfirmoj se SHBA dëshiron ta shikoj Maqedoninë anëtare të NATO-s, por theksojnë se më herët për këtë qytetarët ta konfirmojnë marrëveshjen me Greqinë në referendum.

Nga NATO theksojnë se nuk shikojnë se si do të mund të anëtarësohet Maqedonia në NATO nëse dështon referendumi në vend./Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>