Në Sofje takohen Tsipras – Zaev

Tsipras-ZaevI dërguari i posaçëm i Sekretarit të Përgjithdhëm të OKB-së, Matthew Nimetz deklaroi për përfaqësuesit e shtypit, se takimi midis kryeministrit grek Aleksis Tsipras dhe kryeministrit të Ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë Zoran Zaev do të mbahet më 17 Maj në Sofje të Bullgarisë.

Takimi i dy kryeministrave do të mbahet në kuadrin e takimit të BE-së me vendet e Ballkanit Perëndimor dhe pritet të diskutojë dhe për çështjen e emrit të vendit fqinj.

Ministrat e Jashtëm të Greqisë dhe Ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë, Níkos Kotziás dhe Nikola Dimitrov, në prani të z.Nimetz u takuan javën e kaluar në Soúnio, ku u zhvillua takimi i ministrave të Jashtëm të tetë vendeve të Vishegradit dhe Ballkanit.

Kreu i diplomacisë greke theksoi se rruga për anëtarësimin e Shkupit në BE do të hapet «në momentin, kur të kemi arritur një marrëveshje dhe kjo të jetë ratifikuar në mënyrë ligjore».

Nga ana e tij, z.Dimitrov tha se «nuk do të heqim dorë nga përpjekja, për shkak se jemi fqinjë dhe sa më shpejt të jetë e mundur të arrijmë në një zgjidhje, aq më mirë». (ert)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>