Nesër fillon llogaritja verore e kohës

ora-veroreMe zhvendosjen e akrepave të orës, sonte  përfundon llogaritja dimërore e kohës dhe fillon llogaritja verore.

Vendimin e solli Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e 124 sipas së cilës llogaritja verore në vitin 2019 fillon më 31 mars në orën 02:00 me zhvendosjen e akrepave për një orë para ora në orën 03:00 dhe do të llogaritet si ora 03:00,.

Llogaritja verore e kohës mbaron më 27 tetor në orën 03:00, me zhvendosjen e akrepave një orë prapa koha, ku ora 03:00 do të llogaritet si ora 03:00 përsëri.

Miratimi i këtij vendimi, siç thuhet në njoftim, kontribuon në ndjekjen e politikës afatgjate ekonomike të Republikës së Maqedonisë së Veriut për asociim drejt Bashkimit Evropian, si dhe mbajtjen e llogarisë për funksionimin e papengueshëm të sektorëve të caktuar jo vetëm për transport dhe lidhje por edhe për sektorë të tjerë të industrisë që kërkojnë planifikim stabil dhe afatgjatë./Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>