Selanik, tentim i ri për përafrimin e qëndrimeve për çështjen e emrit të Maqedonisë

kotzias-dimitrov-Shefat e diplomacive të Maqedonisë dhe Greqisë, Nikolla Dimitrov dhe Nikos Kotzias, sot do të realizojnë takim bilateral në suaza të takimit ministror që po mbahet në Selanik.

Ky takimi është mundësi për vazhdimin e bisedimeve për zgjidhjen e kontestit shumëvjeçar për emrin.

Ndërsa bisedimet për kontestin e emrit zhvillohen nën ndërmjetësimin e negociatorit Matthew Nimetz, dhe ministrave Dimitrov dhe Kotzias, ku pritet që të i hapin të ashtuquajturat çështjet më të vështira, gjegjësisht përdorimin e emrit që do të negociohet edhe kërkesa e Athinës për ndryshimin e Kushtetutës së Maqedonisë.

Por Dimitrov dhe Kotzias do të takohen edhe javës së ardhshme në konferencën ndërkombëtare që do të mbahet në Sunio, në afërsi të Athinës./TV21/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>