Shekerinska: Fillojmë me fazën e protestave

Zv/kryetarja e LSDM-së Radmilla Shekerinska, në emisionin “Rruga Drejt” theksoi se me protestat e mbrëmshme në Kumanovë, LSDM-ja ka filluar fazën e dytë të veprimit, që nënkupton organizimin e protestave paralelisht me publikimin e bombave. Ajo paralajmëroi protesta të tjera ditëve në vazhdim edhe në qytete tjera të Maqedonisë, si hap të domosdoshëm pas gjithçka që zbardhën bombat.

‘Pajtohem me juve, publikimi dhe pritja nga ana jonë, në ndonjë sallë të konferencave për shtyp, nuk do të jetë e mjaftueshme. Fillimi ynë i sotshëm i organizimit të tubimeve dhe marsheve protestuese në disa komuna, është fillimi i mënyrës së dytë të funksionimit. Qytetarët në Maqedoni duhet të dalin në rrugë dhe të thonë nuk duam shtet të tillë, siç e ka shndërruar Gruevski Maqedoninë. Nuk pajtohemi të jetojmë me frikë’, tha Radmilla Shekerinska, zv/kryetare e LSDM-së.

E pyetur për bisedimet në Bruksel, Shekerinska nuk demantoi nëse kërkesa kryesore e opozitës ka qenë shkarkimi i Prokurorit Publik. Ajo shpjegoi se pse shkarkimi i Marko Zvërlevskit është i nevojshëm dhe arsyeshëm në këtë moment.

‘Edhe në shtetet e tjera ka pasur kryeministra dhe ministra të korruptuar. Problemi ndodh kur institucionet e obliguara për sanksionim dhe për mbajtje nën mbikëqyrje të politikanëve, shndërrohen në organin e tyre ekzekutiv. Sipas meje, një prej bisedave më të tmerrshme, që ndoshta nuk nxiti vëmendje aq sa duhej, ishte biseda kur ministrja e brendshme tregon se ka kryer punë me Prokurorin, se ai ka marrë urdhër të ndërpret një padi penale dhe ai e din se çfarë pune ka. Ashtu thotë ministrja e brendshme, ai e din detyrën e tij’, u shpreh Radmilla Shekerinska, zv/kryetare e LSDM-së.

Lidhur me skandalin e fundit të drejtorit të DSK-së Sasho Mijallkov për marrje ryshfet qindra mijëra eurosh, Shekerinska theksoi se arsyetimet dhe reagimet e pushtetit jo vetëm që nuk janë të vërteta, por edhe jo-logjike. Megjithatë sipas saj, Qeveria më në fund konfirmoi vërtetësinë e bisedave telefonike.

‘Ajo që është pozitive në këtë zhvillim të ngjarjeve është se Ministria e Brendshme, DSK-ja, Qeveria disa herë me radhë në mënyrë indirekte, ndërsa tani edhe drejtpërdrejt, e konfirmojnë autenticitetin e bisedimeve. Tashmë kjo është një vazhdë arsyetimesh se si është e mundur që Mijallkovi ka negociuar për qindra mijëra euro provizion’, deklaroi Radmilla Shekerinska, zv/kryetare e LSDM-së.

Shekerinska theksoi gjithashtu se për çdo ditë, njerëz nga eshaloni i parë i VMRO DPMNE-së, trokasin në derën e opozitës me pendesë dhe distancim nga ajo që publikohet për Nikolla Gruevskin dhe grupin rreth tij. Benjamin Arifi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>