Stevo Pendarovski – president i Maqedonisë së Veriut

StevoStevo Pendarovski, kandidat i Social-Demokratëve të kryeministrit, Zoran Zaev, është fitues i zgjedhjeve presidencialë në Maqedoninë e Veriut.

Sipas rezultateve të shpallura rreth mesnatës, ai fitoi 51.71 për qind të votave, ndërsa kandidatja e VMRO-DPMNE-së, Gordana Siljanovska Davkova, mori 44.68 për qind.

Sipas Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, në votime morën pjesë 46.63 për qind e rreth 1.8 milion qytetarëve me të drejtë vote.

Nga numri i përgjithshëm i votuesve në listën e votuesve 1.808.131

Numri i përgjithshëm i votuesve që kanë votuar 844.360 (46,70%) ne rundin e pare votuan 755.816 (41,82%)

Numri i përgjithshëm i fletëvotimeve të pavlefshme 30.437  (3,60%)    32.828 (4.34 %)

 

Gordana Siljanovska Davkova 377.713 (44,73%) ndersa ne rundin e pare kishte 319.240 (42,24%)

Stevo Pendarovski 436.212 (51,66%) ndersa ne rundin e pare kishte 323.846 (42,85%)

Të pavlefshme 30.437  (3,60%) ndersa ne rundin e pare kishte  32.828 (4.34 %)

Aleanca për Shqiptarët dhe Lëvizja Besa me Blerim Reken ne rundin e pare kishin 79.915 (10,57%)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>