Tetova në mesin e qyteteve më të ndotura në Evropë

TetovaHulumtimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për vitin 2018 kanë vendosur qytetin e Tetovës dhe Tuzllës, mes dhjetë qyteteve më të ndotura në Evropë.

Sipas vlerësimeve të OBSh-së, në Maqedoni rreth 1350 persona humbin jetën për shkak të ajrit të ndotur, përderisa shpenzimet ekonomike tejkalojnë vlerën e 200 milionë eurove, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Tetova dhe Tuzlla fuqishëm mbështeten në thëngjill – linjit, në industrinë e nxehjes së amvisërive që ndot shumë mjedisin.

Qyteti i Tetovës për disa vite me radhë ka pasur probleme me ndotjen e ajrit, ndërsa në disa raste ka qenë  në mesin e qyteteve më të ndotura në botë.

Edhe përkundër këtyre fakteve, qeveria e Maqedonisë, ende mendon ta riaktivizojë njërën nga ndotësit më të mëdhenj në rajonin e Pollogut Fabrikën “Jugohrom”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>