Zaev: Deri në maj të viti 2020-të do të jemi anëtare e plotë e NATO-s

berovo- zaevKryeministri Zoran Zaev sot në  mbrëmje në debatin në Berovë tha se pret që deri në maj të vitit 2020, Maqedonia do të jetë anëtare e plotë e NATO-s.

“Pres që të jem anëtare e plotë e NATO-s në mes janarit dhe majit të vitit 2020. Vendi ynë është afër Norvegjisë, ne e dimë edhe karrigen. Teli ynë është vendosur tashmë, flamuri ynë do të jetë atje. Dy arsye janë pse kemi ardhur këtu sot. E para është se ka ardhur koha, ajo është pjekur. Gjëja e dytë është ajo që na ndodh në rajon. Maqedonia është shumë afër Bashkimit Evropian. Zaev është i pari në ekzekutiv, ndoshta si më i informuari për pozitën, duhet të dini gjithçka sepse ju duhet të merrni një vendim. Unë jam një ekonomist dhe më së shumti kam ardhur për të zgjidhur ekonominë. Kjo rritje që kemi nuk është e kënaqshme, këto reforma nuk janë të mjaftueshme. Kjo është arsyeja pse ne duhet të presim dhe të marrim vendime të rëndësishme. Ne kemi nevojë për rritje prej 7 për qind, prej 11 për qind. Kjo është arsyeja pse jam i prerë”, tha Zaev.

Ndërsa kryetari i Komunës së Berovës, Zvonko Pekevski tha se 20 vjet më parë qyteti kishte tre herë më shumë banorë dhe me pasaportat bullgare ata ikën për vendet që janë anëtare të NATO-s dhe BE-së. Por ai tha se bashkëqytetarët e tyre që morën pasaporta bullgare ndihesh maqedonas dhe asnjë letër nuk mund ta ndryshojë këtë. Pekevski tha se ata që pohojnë se identiteti është rrezikuar, sipas tij, po gënjen për arsye egoiste. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>