Kujdes! Këto janë shenjat paralajmëruese të mungesës së kalciumit

CaShëndeti i kockave e ka të domosdoshëm kalciumin i cili ka rolin kryesor për to. Përpos tyre, trupi jonë ka të nevojshme stabilizimin e presionit të gjakut dhe balancimin e hormoneve. Mungesa e kalciumit shkakton një sërë pasojat gjë e cila dallohet lehtësisht nga ne, pa dashur të bëjmë një analizë specifike.

Simptomat e caktuara që shkaktohen nga mungesa e kalciumit janë këto:

Lëkurë të thatë
Lëkura e thatë duket lehtë sepse në stinë të ndryshme ajo qëndron njësoj. Edhe pse përdorni kremra të ndryshme për tharjen e lëkurës, problemi kryesor qëndron te mungesa e kalciumit

Lodhja
Nëse ju vëreni që keni lodhje të vazhdueshme dhe konsumoni pije energjike, hiqni dorë prej tyre. Ajo që duhet të bëni është të rregulloni dietën dhe regjimin ushqimor. Të përdorni ushqime me sa më shumë kalcium në përbërjen e tyre.

Depresioni
Përbërësi kryesor i ndryshimit të emocioneve është kalciumi. Nëse ndiheni të depresionuar apo luhatje të ndryshimit të emocioneve pa asnjë arsye konkrete, kalciumi është shkaku.

Thonjtë
Dobësimi i thonjve të duarve shkakton nga mungesa e kalciumit. Nëse vini re që thonjtë janë të butë dhe thyhen shumë lehtë atëherë, kanë nevojë për kalcium.

(shekulli)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>