PD, listat për deputetë, bisedimet me aleatët

BashaNë Shqipëri Partia Demokratike nuk ka përmbyllur ende listat e kandidatëve për deputet, ndërsa afati skadon sonte në mesnatë. Ende të pazgjidhura edhe marrëdhëniet me aleatët

Gjatë ditës së djeshme kryetari demokrat Lulzim Basha arriti marrëveshjen me drejtuesit e Lëvizjes për Zhvillim Kombëtar dhe Partisë Demokristiane. Kryetarët e këtyre dy forcave, Dashamir Shehi dhe Nard Ndoka, do të jenë në listat e PD në vende të sigurta ndërsa do të kenë po në këto lista dhe dy kandidatë të tjerë por jo në pozicione të garantuara. Drejt përmbylljes një marrëveshje e njëjtë duket se është dhe me drejtuesin e Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut, Vangjel Dule.

Zoti Basha nuk ka gjetur një zgjidhje me republikanët, aleati kryesor ndër vite i Partisë Demokratike. Mësohet se kryetari Fatmir Mediu ka kërkuar që të ketë tre kandidatë në vende të sigurta në listat e PD, gjë e cila është refuzuar. Republikanët ndërkohë kanë bërë rregjistrimin në Komisionin Qëndror të zgjedhjeve për të garuar të vetëm. E njejta situatë edhe me Partinë Agrare Ambientaliste të drejtuar nga Agron Duka (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>