Prezantohet Kodi i Etikës, ambasadori Lu: I pakuptimtë nëse policët nuk e kuptojnë

ambasadori luGjatë prezantimit të Kodit të Etikës në Policinë e Shtetit, ambasadori amerikan Donald Lu e vlerësoi këtë dokument, duke theksuar se “drejtësia shqiptare ka pasur sfidat e saj me luftën kundër krimit dhe hartimi i këtij kodi do të ndihmojë në këtë betejë”.

“Policët janë shembull për një brez të tërë fëmijësh. Ky është një kod shumë i fortë sjelljeje. Do të ishte i pakuptimtë nëse policët nuk e kuptojnë dhe nuk diskutojnë për të”, tha më tej Donald Lu.

Ndërsa ministri i Brendshëm Saimir Tahiri nënvizoi se “kërkohet më shumë vullnet nga punonjësit e policisë për ta bërë Kodin e Etikës një dokument të gjallë që i qëndron kohës”.

Drejtori i Policisë së Shtetit, Haki Çako, u shpreh nga ana e tij se “dokumenti i Kodit të Etikës ndihmon në sjelljen e kulturuar të efektivëve, kultivimin e frymës së bashkëpunimit, rritjen e imazhit pozitiv të policisë dhe në parandalimin e korrupsionit”.

/ Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>