Rreth 82% e gazsjellësit TAP ka përfunduar

tap_pipeline_main TAPRreth 82% e gazsjelllësit Trans-Adriatik (TAP) ka përfunduar, tha konsorciumi që do të sjellë gaz nga Azerbajxhani në Europë në një njoftim për shtyp.

“Punimet po shkojnë mirë dhe ne jemi në rrugën e duhur për të përmbyllur projektin e nisur aktivitetin në 2020-ën”, thuhet në njoftim.

Vlera e përgjithshme e TAP është 4.5 miliardë Euro. Gazsjellësi është pjesë e korridorit jugor të gazit, një nga projektet prioritare të energjisë për Bashkimin Europian.

TAP do të jetë 878 km i gjatë (550 km në Greqi, 215 km në Shqipëri, 105 km në detin Adriatik dhe 8 km në Itali.

Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>