Shqipëria në krye të OSBE/ Merr presidencën e organizatës

Rama OSBEPas 29 vitesh si anëtare paraditen e kësaj të enjteje Shqipëri mori misionin sfidues për të drejtuar OSBE-në një organizatë me 57 vende anëtarë.

Përpara këshillit të përhershëm kryeministri Edi Rama shpalosi vizionin dhe prioritetet që Shqipëria ka në drejtimin e kësaj organizate me një histori 45 vjeçare.

Në konferencën e përbashkët për mediat me Thomas Greminger sekretar i përgjithshëm i OSBE kryeministri Rama shpjegoi përse Shqipëria s’duhet të ketë frikë nga kërcënimet e Iranit.

Në një prononcim ekskluzivisht për Top Channel, James Gilmore ambasador i SHBA në OSBE vlerëson maksimalisht marrjen e drejtimit të kësaj organizate nga Shqipëria.

Marrja e drejtimit të OSBE nga Shqipëria është një sfidë e shumëdimensionale përballë një sigurie të brishtë në Europë pas konfliktit mes Rusisë dhe Ukrainës. Dhe jo me kot vizita e parë e kryeministrit Rama si kryesues i OSBE do të jetë në Kiev.

/Muhamed Veliu/

Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>