“Standard & Poor’s”: Papunësia në Shqipëri, më e ulëta në rajon

Papunesia shqiperiaPapunësia është një nga nga çështjet më të debatuara, si në Shqipëri ashtu edhe në vende të tjera të botës.

Por krahasuar me vendet e rajonit, Shqipëria ka nivelin më të ulët të papunësisë dhe parashikohet që të jëtë në ulje për tre vitet e ardhshme, raporton Radio-Televizioni Shqiptar.

Sipas raportit të publikuar pak ditë më parë nga agjencia “Standard & Poor’s”, shkalla e papunësisë në Shqipëri për vitin 2015 është përllogaritur 14 për qind, për vitin 2016 13.9 për qind, për 2017-n 13.5 për qind dhe për vitin 2018 12.8 për qind.

Ndërkaq, për vitin e kaluar vendet me shkallën më të lartë të papunësisë janë Maqedonia dhe Bosnjë-Hercegovina me nga 27.3 për qind.

Një nga mekanizmat që janë vënë në dispozicion të punëdhënësve dhe punëkërkuesve për të gjallëruar tregun e punës janë zyrat e punësimit, të cilat qytetarët duhet t’i konsultojnë shpesh në mbarë vendin, në mënyrë që të mundësojnë ndërlidhjen e kërkesë-ofertës.

Tabela e papunesise/Ilir Sinanaj/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>