Vargje të djeshshme/sotme…?!

UTUROJNE LUGJET

Frynë erë.Shtrëngatë
që shkul dhe përplas,
që pret si një shpatë
njeriun e pafat…

Frynë erë. Shtrëngatë,
shkul njeriun nga toka,
e rrëmben e çon larg
sa e përpinë bota…

Uturojnë lugjet,
malet dridhen e mërdhinë.
Kosova lulekuqe
lart ti mbaje ballin.

Bejtullah Sadiku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>