Dy shpërthime në qendër të Preshevës

Mbrëmë rreth orës 2, në qendër të Preshevës janë dëgjuar dy shpërthime, të cilat kanë ndodhur në zonën afër ndërtesës së Kuvendit komunal dhe tregut të gjelbër. Sipas njoftimeve të policisë së Serbisë, në dy shpërthimet e ndara nuk ka pasur të lenduar, përveç dëmeve të vogla materiale, përfshi edhe një veturë.
Policia ka thënë se po zhvillon hetimet lidhur me incidentin. (rel)

Portreti i Skënderbeut

Ismail KadareSi ditë e plotë ai shtillej
me re dhe erë mbi atdhe
Një emër, Gjergj, e kish si diellin,
Tjetrin si hënën, Skënderbe.

Dy brirë dhie kish mbi krye,
Emblemë e vjetër e çuditshme,
Sikur ta dinte që mes brinjve
Dy perandorë do të godiste.

Njëzet e katër luftëra bëri,
Njëzet e katër vdekje theu,
Çka mangët linte ditën Gjergji,
Plotësonte natën Skënderbeu.

Pas vdekjes eshtrat iu ndanë,
Në mijëra varre ato u shkrinë.
Gjithçka të shumtë ai pati,
Të vetmen kish veç Shqipërinë.