ANALIZA

 • DËSHMIA E FATOS KLOSIT HODHI POSHTË POLITIKËN “PAQËSORE” TË RUGOVËS DHE POLITIKËN SERVILE TË HASHIMIT

  26 Prill, 2015

  E dëgjova me vëmendje intervistën e Z. Klosi tek emisioni “Komiteti”. Një intervistë e cila nuk ishte e pasur me fakte të reja sa ishte e pasur me njeriun i cili kishte kompetencën eksklusive për ti konfirmuar ato fakte. Në të vërtetë, në sfondin e kësaj interviste kishte një dëshmi të madhe, e cila ishte shumë e panjohur për shumicën.

  Në sfond të kësaj interviste ishte esenca e madhe e saj, ...

 • Shqipëria tjetër: Fshati, që nuk është as në hartë…

  14 Prill, 2015

  Marin Mema

  Rruga nacionale kthehet pas shpatullave të Memaliajt, në drejtim të aksit që e lidh me qytetin e Beratit. “Udhëtojmë drejt fshatit Rabije të Komunës Luftinjë, një fshat që sipas banorëve nuk ekziston as në hartë, e që megjithatë ende nuk është braktisur krejtësisht”.

  Ajo që duket fillimisht si një rrugë e shkurtër, kthehet shpejt në një aks të pafundëm për shkak të degradimit të ...

 • Bashkimi i shqiptarëve është i pashmangshëm dhe i padiskutueshëm

  7 Prill, 2015

  Mbledhja shqiptare

  Kryeministri shqiptar ka thënë se “puna e përbashkët ndërmjet dy qeverive, asaj në Tiranë dhe në Prishtinë, është rruga e një bashkimi kombëtar me mjetet e shekullit XXI, në funksion të një Bashkimi Evropian”.

  “Bashkimi i shqiptarëve të Shqipërisë dhe shqiptarëve të Kosovës, pasi këta janë në fakt shqiptarët që jetojnë në dy shtete shqiptare, dhe nuk flasim për ...

 • Pa zbuluar “bombat” për shqiptarët, Zaev nuk mund të rrëzojë Qeverinë

  7 Prill, 2015

  shpetim

  Jemi duke vërejtur se të ashtuquajturat bomba të Kryetarit të opozitës Z. Zaev, më tepër u ngjajnë fushqetave për zbavitje sesa bombave, të cilat munden ta përmbysin një sistem të kalbur. Sa është Zaevi    serioz në këtë veprimtari , ka një mundësi për ta dëshmuar. Zaevi duhet të publikojë çdo përgjim ku përfshihen edhe shqiptarët. Le të mos ...

 • Adem Demaçi tregon për tradhëtitë e Ibrahim Rugovës dhe Isa Mustafës

  4 Prill, 2015

 • Shtet Shatrapollësh

  4 Prill, 2015

  fatmir_sujmani1Jeta në një shtet si Maqedonia është e njëjtë me gazepin e të ngujuarve brenda rrethit vicioz të shpellës ku nuk ndrit asnjë xixë shprese për ndonjë të ardhme ndryshe. Kështu ka qenë një dajm, të paktën për brezin tim. Dallimin e bën rrënimi i përnjëhershëm aktual i mitit mbi baballarët e virtytshëm të shtetit komb, zhveshja publike e prijësit ...

 • Të (mos) jesh shqiptar

  31 Mars, 2015

  MM

  Shqiptarët ortodoksë të Maqedonisë po rikthehen në vëmendje. Ka prej tyre që po pranojnë rrënjët shqiptare, të tjerë jo. Të çarë e përçarë me shqiptarët muslimanë, ata u asimiluan duke krijuar një identitet tjetër nga ai shqiptar, e duke u deklaruar në masë dërrmuese maqedonas. Mes tyre edhe Mavrova, një zonë turistike kaq shumë e njohur, që fsheh pas ...

 • Mbledhjet midis dy qeverive janë të mirëpritura por bashkëpunimi duhet forcuar më shumë e më shpejt

  25 Mars, 2015

  Lëvizja VETËVENDOSJE! sheh si praktikë pozitive takimin e dytë të përbashkët të Qeverive të Shqipërisë e të Kosovës, të mbajtur më datë 23 mars 2015 në Tiranë. Ndërkohë që përgëzon dy qeveritë për mbledhjen, Lëvizja VETËVENDOSJE! përmes kësaj komunikate shtron vërejtjet dhe sugjerimet e veta, duke dashur të kontribuojë në përmirësimin e kësaj praktike të domosdoshme, siç është mbledhja e përbashkët e qeverive.

  Së pari, mendojmë se është me vlerë që ...

 • S’kemi elita të mirëfillta politike

  18 Mars, 2015

  Koco_DanajLideri i Listës për Shqipërinë Natyrale, Koço Danaj, është shprehur mjaft kritik ndaj elitave politike në Kosovë dhe Shqipëri.Në këtë intervistë për “Epokën e re”, Danaj ka thënë se Prishtina dhe Tirana vuajnë nga elitat e mirëfillta politike. Ai ka deklaruar se elitës aktuale politike në Kosovë dhe Shqipëri i intereson vetëm pushteti, e jo vizioni për të ardhmen ...

 • Ëndrra nuk mund të vdes, për aq kohë sa SHQIPTARI jeton

  5 Mars, 2015

  Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au)

  Armiqtë janë të elektrizuar nga ëndrra se me veprimet antishqiptare do të arrijnë shkombëtarizimin e tyre dhe një ditë, do të ushtrojnë një kontroll të plotë mbi ta. Kodoshët shqipfolës, në bashkëpunim me armikun e jashtëm, duan ta shtrydhin Atdheun tonë. Misioni i tyre është të vazhdojnë të na bezdisin me llomotitje të çoroditura dhe në thelb të pakuptim. Lehjet e tyre ...

Qendra Informative Shqiptare "Liria"