Koment analizës së Aurel Dasaretit: “Një vend nuk ka miq, vetëm interesa”

Nga: Naim Haradinaj, Suedi
Shkrim me vlera të njerëzishme me ekuilibrim të lartë dhe në veçanti kombëtare.Dijetari dhe shkencëtari Aurel Dasareti, dallon shumë nga shkruesit dhe “trimat e internetit” që boshllëkun e tyre kombëtar dhe njerëzor mundohen ta plotësojnë me shkarravitjet si tu teket në faqet dhe revistat e pa fund të 35ve të internetit. Shkëputjet me dashje të fjalëve nga një fjali apo tekst i shkruar mundësojnë keqinterpretimin dhe artikullit i jep një drejtim të kundërt nga ajo që ishte qëllimi i autorit. Shembuj të tillë keqinterpretimi kemi mjaftë në librat e Shenjtë të feve dhe ideve të ndryshme. Këto shkëputje i bëjnë sektarët dhe ekstremistët e ndryshëm për interesat dhe qëllimet e tyre…!

Paanshmëria e Aurel Dasaretit është sikur shpata e Gjergj Kastriotit ndaj armiqve dhe bashkëpunëtorëve te tyre shqipfolës, ndaj përçarësve dhe mendjemëdhenjve qe veten e tyre mundohen ta ngrenë ne vendin ku nuk e meritojnë. Përmbajtja, mendja e shëndetshme njerëzore dhe kombëtare që shprehet nëpërmjet punimeve të Aurelit u bën mire edhe atyre që vuajnë nga mania dhe mungesat e mundshme për tu bërë një figurë e lakmueshme kombëtare…!?

Parafrazoj një fjali nga ky shkrim i Aurelit:
“Shprehjet e urrejtshme ose me paragjykime në lidhje me një individ ose grup forcojnë ndjenjat dhe qëndrimet negative”.

Të lexosh një analizë të mirëfilltë kombëtare, për lexuesin e mirë do të thotë të njohësh personalitetin dhe mendësinë e një të panjohuri, të mundohesh ta kuptosh qëllimin e letrave të tij e mundësisht ta provosh të bëhesh mik me të.

E përfundoj komentin tim me shpresë se punimet e tilla na zgjojnë të gjithë neve që jo vetëm me gjenealogji por edhe me zemër e ndiejmë veten SHQIPTARË.

Respekt autorit dhe lexuesve te tij!
Naim Haradinaj
Suedi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>