Mehmeti: Jemi duke e paguar shtrenjtë vasalizmin e BDI-së

Analisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti në rrjetin e tij social në Facebook, ka komentuar rolin e BDI-së në Qeverinë e Gruevskit, duke e bashkëngjitur edhe një fotografi.Në vijim mund ta lexoni postimin e plotë të Mehmeti në FB:

“Mbase nuk ka shkupjan që nuk e shtron pyetjen: kur vijnë nga Tetova e Kërçova për në Shkup ku ministrojnë dhe vendosin për popullin ashtu siç u thotë VMRO-ja, vallë këta të BDI-së e shohin se në të gjitha lagjet e këtij qyteti diçka ndërtohet, zgjerohen rrugët, ngrihen përmendore, parqe për fëmijë…, përpos në lagjet ku banojnë shqiptarët? Madje, sheshit qendrorë të Shkupit, thuajse njëherë në vit ia ndërrojnë pllakat dhe thuajse çdo muaj ia shtojnë ndonjë përmendore, e nëpër lagjet shqiptare edhe lloçi mbetet ai shumëvjeçari dhe ngrihet vetëm përmendorja e getoizimit. Shkurt e shqip, shqiptarët e Maqedonisë shumë shtrenjtë janë duke e paguar vasalizmin e BDI-së dhe, mbase ata kurrë nuk kanë qenë kaq të lënë pas dore e nuk janë ndje kaq të përbuzur sa sot, kur figurativisht thënë, pozita e tyre mund të përshkruhet si e asaj lopës, të cilën njëri (BDI-ja shqiptare) ia mbanë kokën e bishtin që të mos lëvizë e të rri urtë, përderisa tjetri (VMRO-ja maqedonase) lirshëm e mjelë dhe e godet nga mbrapa si t’ia dojë qejfi!” (lajm)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>