Dragon mbërrin në Stacionin e Hapësirës

Kapsula “Dragon” e kompanisë “SpaceX,” mbërriti në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, me furnizim shumë të nevojshëm për ekuipazhin në bord. Astronautët që punojnë brenda stacionit përdorën një krah robotik për të kapur kapsulën nga orbita. Anija ka një ngarkesë me 2,300 kilogram ushqime dhe furnizime të tjera për eksperimentet që kryhen në Stacion.

Kapsula “Dragon” u nis të shtunën nga qendra Cape Canaveral në Florida, misioni i pestë i saj, në bazë të një kontrate 1,6 miliardë dollarëshe me Nasën.

Të gjashtë astronautët në stacionin e hapësirës kanë nevojë për furnizime, sidomos pas dështimit të një anieje të mëparshme në tetor, që shpërtheu gjatë lëshimit. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>