Aksident fatal me makinë Tesla

tesla

 

A Tesla Model S with version 7.0 software update containing Autopilot features is featured during a Tesla event in Palo Alto, California Oct.14, 2015.

Firma Tesla thotë se një shofer u vra duke përdorur funksionin autopilot të një prej makinave të kompanisë, duke nxitur një hetim federal mbi sigurinë e këtyre makinave në SHBA.

Sipas policisë rrugore, kamion goditi makinën ndërsa kjo po kalonte në një autostradë në Florida më 7 maj. Si rrjedhim makina në autopilot e shtyrë nga goditja u përplas me një shtyllë elektriku.

Administrata Kombëtare e Sigurisë si Trafikut tha se po kryen një vlerësim paraprak rreth sistemit autopilot në 25 mijë makina Tesla të Modelit S.

Kompania Tesla thotë se kjo është përplasja e parë fatale që ka ndodhur, ndërsa shoferi ishte duke përdorur funksionin autopilot.

Kompania e quajti aksidentin një humbje tragjike, por i kujtoi publikut në një deklaratë, se një vdekje ndodh çdo 151 milionë kilometra në SHBA dhe çdo 96 milionë kilometra në mbarë botën.

Ideja e një automjeti me autopilot ka ekzistuar që nga viti 1930, por u deshën 80 vjet që ajo të bëhet më popullore dhe praktike. Megjithatë, industrisë i mbeten shumë probleme për të zgjidhur para se këto makina mund të ofrohen në treg për përdorim të gjerë. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>