Brazil: Shqetësim për mënyrën e përhapjes së Zikës

nenat me femijteZyrtarët brazilianë të shëndetësisë thonë se kanë gjetur kampione të gjalla të virusit Zika në mostra pështyme dhe urine.

Në një konferencë për shtyp, Presidenti i Fondacionit Oswaldo Cruz, Paulo Gadelha tha se puthjet “e rrisin rrezikun” e infektimit me virusin.

Shkencëtarët e institutit të studimeve për sëmundje tropikale në këtë fondacion thonë se po përpiqen të përcaktojnë nëse lëngjet e trupit mund ta përhapin Zikën tek pacientë të tjerë. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>