Brukseli në nivel të lartë gatishmërie

Bruxel policiaBelgjika e ka rritur shkallën e gatishmërisë  në nivelin më të lartë në Bruksel, me paralajmërimin për “rrezik të menjëhershëm”.

Kryeministri Charles Michel tha të shtunën se niveli i gatishmërisë u rrit si përgjigje ndaj “informacioneve thuajse të sakta lidhur me rrezikun e një sulmi të ngjashëm me atë që ndodhi në Paris.”

Duke vepruar sipas rekomandimeve të policisë, autoritetet po ashtu mbyllën sistemin e metrosë së Brukselit, të paktën deri ditën e dielë, si masë ndaj kërcënimit terrorist.

Një i dyshuar kryesor, Salah Abdeslam, për të cilin është lëshuar urdhër arresti ndërkombëtar, vazhdon të jetë i lirë dhe ai mund të jetë në Belgjikë.

Policia tha se në Belgjikë janë ndaluar tre persona, nën akuzat për lidhje me sulmet e Parisit. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>