Disa vende të BE-së do të vazhdojnë kontrollet kufitare

kontrolli dogane ne BEKontrollet e kufijve mes disa vendeve anëtare të Bashkimit Evropian do të lejohen të vazhdojnë për gjashtë muaj, ndërsa këto vende vazhdojnë të përballen me fluksin masiv të refugjatëve dhe azilkërkuesve.

Këshilli Evropian vendosi sot që Austria, Gjermania, Danimarka, Suedia dhe Norvegjia të lejohen të vazhdojnë kontrollet për gjashtë muaj. Vendimi hyn në fuqi menjëherë.

Pesë vendeve do t’u kërkohet që të konsultohen me vendet fqinjë, kufijtë e të cilëve do të ndikohen, nga ky vendim, për t’u siguruar që kontrollet të zbatohen vetëm aty ku është “e nevojshme dhe në mënyrë të matur” (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>