Facebook dorëzon reklamat ruse në Kongresin amerikan

facebookKompania Facebook njoftoi se do t’u dorëzojë hetuesve të kongresit amerikan 3 mijë reklama që u përdorën në rrjetin e saj. Këto reklama mendohet se janë të lidhura me ndërhyrjen e Rusisë në zgjedhjet presidenciale amerikane.

Drejtuesi i Facebook-ut, Mark Zuckerberg, e bëri njoftimin ditën e djeshme, ndërsa theksoi bashkëpunimin e kompanisë me hetimet që po zhvillohen nga Departamenti i Drejtësisë dhe nga komisionet e Kongresit.

Zoti Zuckerberg është kritikuar që nuk ka bërë sa duhet për të parandaluar përdorimin e Facebook-t për të manipuluar apo ndikuar zgjedhjet.

Hetimi i Facebook-ut zbuloi një operacion rus që shpenzoi 100 mijë dollarë në reklama që synonin të ndikonin në zgjedhjeve presidenciale amerikane të vitit të kaluar. Rusia ka mohuar çfarëdolloj përfshirjeje. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>