Grupi egjiptian merr përgjegjësinë për ekzekutimin e kroatit

isis kroatiNjë grup egjiptian që ka lidhje me Shtetin Islamik mori sot përgjegjësinë për ekzekutimin e një shtetasi kroat të rrëmbyer muajin e kaluar.

Organizata ekstremiste publikoi përmes një mesazhi elektronik një fotografi ku thotë se duket ekzekutimi me prerje koke.

Agjencia kroate e lajmeve HINA tha se nuk mund të konfirmonte nëse Tomislav Salopek, një 30-vjeçar i martuar, baba i dy fëmijëve, me punë në Egjipt, ishte ekzekutuar. Nëse konfirmohet, vrasja e tij dote shënonte rastin e parë të një pengu perëndimor të ekzekutuar nga grupi Provinca e Sinait, një organizatë që ka deklaruar besnikëri ndaj Shtetit Islamik.

Fotoja, e publikuar në llogarinë e kësaj organizate në Twitter, tregon kokën e një personi të shkëputur nga një trup pa jetë, një thikë të përgjakuar si dhe një flamur të Shtetit Islamik në sfond.

Mesazhi shoqërohej me diçiturën “ekzekutuar si rezultat i përfshirjes së vendit të tij në luftën kundër Shtetit Islamik, pas skadimit të afatit”. Organizata kishte kërkuar lirimin e grave myslimane nga burgjet egjiptiane, si kusht për lirimin e pengut kroat. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>