Grupi i Punës i Shtëpisë së Bardhë paralajmëron për përhapje “të vazhdueshme” të COVID-19

grupi i punesGrupi i Punës i Shtëpisë  Bardhë për koronavirusin po paralajmëron për një përhapje “ vazhdueshme”  virusitveçanërisht  gjysmën perëndimore  vendit.

Sipas njoftimeveanëtarët e grupit  punës po bëjnë presion për masa agresive për  fremuar përhapjen e virusit.

Shtetet e Bashkuara kanë konfirmuar  shumë se 8.9 milion raste me COVID-19 dhe kanë regjistruar  shumë se 228,000 vdekje deri  premtensipas  dhënave  Universitetit Johns Hopkins.

“Ne vazhdojmë  shohim një përhapje  pandërprerë dhe  gjerë  komunitete  pjesën qendrore  vendit. Kjo do  kërkojë masa agresive për  kontrolluar si përhapjen e pudkshme nga rastet pa simptomaashtu edhe rastet me simptomat“, thuhet  një raport  grupit  punës drejtuar njërit prej shtetevesipas televizionit CNN.

Eksperti kryesor i sëmundjeve infektive  Shtetet e Bashkuara, Dr. Anthony Faucii tha televizionit CNBC  mërkurën se pandemia e koronavirusit  Shtetet e Bashkuara “po shkon  drejtimin e gabuar“.

Nëse gjërat nuk ndryshojnënëse vazhdojnë  kursin ku jemi, do  ketë shumë dhimbje  këtë vend  lidhje me rastet shtesë dhe shtrimet  spital dhe vdekjet,” tha zoti Fauci, duke theksuar se numrat e rasteve ishin duke u rritur  47 shtete.

 paktën shtatë shtete raportuan rritje rekord një-ditore  rasteve  enjten.

voa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>